DSÖ, SB, FIP VE TEB İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

DSÖ, SB, FIP VE TEB İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

 

Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı, Uluslararası Eczacılık Federasyonu ve Türk Eczacıları Birliği Arasında İşbirliği Toplantısı

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilciliği, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP), Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Kronik Hastalıklar ve Yaşlı Sağlığı Daire Başkanlığı ve Türk Eczacıları Birliğinden temsilcilerin katılımı ile 19.04.2019 tarihinde Dünya Sağlık Örgütünün ev sahipliğinde “Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde İşbirliğinin Geliştirilmesi İçin Atılacak Adımlar” başlıklı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, TİTCK Başkan Yardımcısı Dr. Ecz. Harun Kızılay, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Uluslararası Eczacılık Federasyonu Temsilcisi Ecz. Nilhan Uzman, Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Keskinkılıç, Kronik Hastalıklar ve Yaşlı Sağlığı Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Banu Ekinci, DSÖ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program Sorumlusu Prof. Dr. Toker Ergüder ile Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ve Türk Eczacıları Birliğinden uzmanlar katılım sağladı.

Sayın Dr. Pavel Ursu ve Sayın Dr. Hakkı Gürsöz’ün yaptığı açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Toker Ergüder ‘Türkiye’de Kan Basıncı Kontrolünün İyileştirilmesi’ Projesi hakkında bilgi verdi. Uluslararası Eczacılık Federasyonu temsilcisi Ecz. Nilhan Uzman’ın gerçekleştirdiği “Bulaşıcı olmayan hastalıklar ile mücadelede eczacının rolü” başlıklı sunumun ardından TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney Rehber Eczanem Programı ve ilerleme hedeflerine ilişkin bir sunuş gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan tüm taraflar toplum sağlığının geliştirilmesi katkı sağlama ana hedefi doğrultusunda işbirliği içerisinde yürütülen çalışmaların daha etkin, verimli ve daha sistematik bir yapıya kavuşturulabilmesi adına fikir paylaşımlarında bulunarak ortak eylem planları geliştirilmesi konusunda görüş birliğine vardılar.