Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Çalıştayı Ankara’da Düzenlendi

Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Çalıştayı Ankara’da Düzenlendi


Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Çalıştayı, 19 – 20 Nisan tarihlerinde Ankara’da düzenlendi. “Ä°ÅŸ SaÄŸlığımız ve GüvenliÄŸimiz” temalı Çalıştay’a kamu kurum ve kuruluÅŸlarında, hastanelerde, ilaç endüstrisinde, eczacı kooperatiflerinde, ecza depolarında, üniversitelerde ve eczacı meslek örgütünde çalışan eczacılar katıldı.

Çalıştay’ın açılış konuÅŸmasını Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak gerçekleÅŸtirdi. Çolak, konuÅŸmasında “Türk Eczacıları BirliÄŸi, sadece serbest eczacıların örgütü deÄŸil; kamuda, kurumlarda, devlet hastaneleri ve özel hastanelerde, ilaç sanayisinde, kooperatiflerde, depolarda, akademide çalışan istisnasız tüm eczacıların üst birliÄŸidir. Üyelerinin tümüne aynı gözle bakar, aynı yakınlıkta durur, aynı ölçüde hizmet vermeyi hedefler, aynı ölçüde haklarını ve kazanımlarını korumaya dönük mücadele yürütür” sözlerine yer verdi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi’nde Merkez Heyeti Üyesi, Genel Sekreterlik ve Ä°kinci BaÅŸkanlık görevlerini yürütmüÅŸ olan Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu BaÅŸkan Yardımcısı Dr. Ecz. Harun Kızılay, yaptığı konuÅŸmada Çalıştay'ın önemine deÄŸinerek, kamuda çalışan eczacıların baÅŸta özlük hakları ve çalışma koÅŸulları olmak olmak üzere sorunlarını yakından takip ettiklerini vurguladı.

Çalıştay’ın açılış seminerini Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyesi, Kamu Eczacıları ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyonu BaÅŸkanı Ecz. Halil Ä°brahim AvÅŸaroÄŸlu gerçekleÅŸtirdi. AvÅŸaroÄŸlu, sunumunda kamuda çalışan ve eczanesi olmayan eczacıların sorunları ve çözümlerine deÄŸindi.

Uluslararası Eczacılık Federasyonu Yöneticisi Ecz. Nilhan Uzman, “Eczacılık 2.0: Yeni Roller, Fırsatlar ve Sorumluluklar”; Kamu Eczacıları ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyonu Üyesi, EAHP Türkiye Delegesi ve Proje Elçisi Ecz. Arif Özdemir, “EAHP – TEB Ortak Projeleri ve Avrupa’da Hastane Eczacılığı” baÅŸlıklı sunumlarıyla Çalıştay’a katkı sundular.

Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Çalıştayı’nda çeÅŸitli oturumlarda, iki gün boyunca iÅŸ hayatında yaÅŸanılan sorunlara odaklanıldı, çözüm önerileri geliÅŸtirildi. Bu kapsamda Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Arif MüezzinoÄŸlu “Ä°ÅŸ Kazaları ve Meslek Hastalıkları”, Ankara Tabip Odası BaÅŸkanı ve Mobbingle Mücadele DerneÄŸi Genel BaÅŸkan Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Bulut “Çalışma Ortamında Mobbing ve Åžiddet”, Hacettepe Üniversitesi SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Songül Atasavun “Ergonomi”, SaÄŸlık Çalışanlarının SaÄŸlığı Çalışma Grubu Genel Koordinatörü Dr. Hasan OÄŸan “Çalışan SaÄŸlığı Açısından Stres ve TükenmiÅŸlik” baÅŸlıklı sunumlarını katılımcılarla paylaÅŸtı.

Çalıştay’da sosyal programlar çerçevesinde Özel Oytun TürkoÄŸlu’nun “Stres Yönetimi” ve Aslı Gökçe’nin “Zaman Yönetimi” eÄŸitimleri yer aldı. Çalıştay, Türk Eczacıları BirliÄŸi Önceki Dönem Merkez Heyeti Üyesi ve Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. Bülent Varel’in moderatörlüÄŸünü üstlendiÄŸi; Girne Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin AbacıoÄŸlu, Ä°stanbul Eczacı Odası Büyük Kongre Delegesi Ecz. Didem Aksoy’un konuÅŸmacı olduÄŸu "Birlik Bilinci ve Örgütlülük" Paneli ile sona erdi.

Panelde aynı zamanda kısa süre önce kaybettiÄŸimiz Diyarbakır Eczacı Odası BaÅŸkanı Ecz. Ferat DeÄŸer anıldı.