Yedinci Başkanlar Danışma Kurulu Toplantısı ve Sayın Bakan ile Görüşme Gerçekleştirildi

Yedinci Başkanlar Danışma Kurulu Toplantısı ve Sayın Bakan ile Görüşme Gerçekleştirildi

 

41’inci Dönem Merkez Heyeti Yedinci Başkanlar Danışma Kurulu Toplantısı, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticilerinin katılımıyla 13 Mayıs 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantının gündemini, Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında devam eden Protokol Revizyonu süreci oluşturdu.

Toplantının açılış konuşmasını, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak gerçekleştirdi. Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Protokol Revizyonu sürecini ve bu süreçte yapılan çalışmaları paylaştı.

Daha sonra, toplantı sebebiyle Ankara’da bulunan Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri Protokol Revizyonu görüşmeleri kapsamında T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdiler. Sonrasındaki görüşmeler sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacıları Birliği arasında bağıtlı Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol’ün 2019 yılına ilişkin revizyon maddeleri hakkında mutabakata varıldı.

Yapılan görüşmeler neticesinde Protokol Revizyonu sürecine ilişkin basın mensuplarına yapılan bilgilendirmeden sonra 41’inci Dönem Merkez Heyeti Yedinci Başkanlar Danışma Kurulu Toplantısı, Bölge Eczacı Odası Başkan ve Yöneticilerinin görüş ve değerlendirmelerini aktarmalarının ardından sona erdi.