2019 Yılı Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni Ankara’da Gerçekleştirildi

2019 Yılı Bilim Hizmet ve TeÅŸvik Ödülleri Töreni Ankara’da GerçekleÅŸtirildi


Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi tarafından 2005 yılından bu yana düzenli olarak verilen Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve TeÅŸvik Ödülleri, 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü kapsamında düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Düzenlenen ödül törenine Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ecz. Gamze TaÅŸçıer, Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu BaÅŸkan Yardımcısı Dr. Ecz. Harun Kızılay, Türk Eczacıları BirliÄŸi önceki dönem Merkez Heyeti Üyeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi ve Birim Kooperatifleri BaÅŸkan ve Yöneticileri, Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan ve Yöneticileri, kamu kurum ve kuruluÅŸlarının yöneticileri, çok sayıda akademisyen ve eczacı katıldı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, yaptığı konuÅŸmada eczacılık eÄŸitimini ve mesleÄŸini ileriye taşımanın önemine deÄŸindi ve “Anadolu’da bulunan Selçuklu medreselerinde insanlar o kapılardan baÅŸlarını eÄŸerek girsinler diye sınıfların kapısını alçak yaparlar. Ben de bilim karşısında eÄŸiliyor, eczacılık bilimlerine, eczacılık tarihinin yazımına, eczacılık mesleÄŸinin geliÅŸimine katkı vermiÅŸ hepinizi tek tek kutluyorum” dedi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Akademisi BaÅŸkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, yaptığı sunumda Bilim Hizmet, TeÅŸvik ödüllerinin verilme kriterlerine deÄŸindi. Uzbay yaptığı konuÅŸmada: “Bilime ve bilim insanına saygı duymayan, saygın bilim insanı yetiÅŸtiremeyen ve güçlü bilimsel bilgi üretemeyen ülkeler bilim toplumu yaratamazlar” ifadelerine yer verdi.


2019 YILI BÄ°LÄ°M, HÄ°ZMET VE TEÅžVÄ°K ÖDÜLLERÄ°

Bilim Ödülü


Prof. Dr. Gülaçtı Topçu - Bezmialem Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı


Prof. Dr. UÄŸur Tamer - Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı

 

TeÅŸvik Ödülü


Doç. Dr. Mehlika Dilek Altıntop - Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Süleyman Akocak - Adıyaman Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı



Doç. Dr. Mustafa Çelebier - Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı

 

Hizmet Ödülü
Prof. Dr. Afife Mat - Ä°stanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı

 

Akademi Onur Plaketi
Prof. Dr. Fethi Åžahin – DoÄŸu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı