Eczanem Nerede’nin Lansmanı Gerçekleştirildi

Eczanem Nerede’nin Lansmanı GerçekleÅŸtirildi

Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin mobil uygulaması olan, BaÅŸarsoft’un teknik paydaÅŸlığını üstlendiÄŸi Eczanem Nerede’nin lansmanı, 21 Kasım PerÅŸembe günü Ankara’da gerçekleÅŸtirildi. Uygulama, en yakın eczaneleri ve nöbet sistemine geçildiÄŸinde ise en yakın nöbetçi eczaneleri cep telefonuna taşıyor. Tüm Türkiye’de kullanılabilir durumda olan mobil uygulamayı ücretsiz bir ÅŸekilde indirmek mümkün. Eczanem Nerede; kullanıcıları hiçbir ücret almadan; en yakın ilaca ve en yakın ilaç danışmanına yönlendirmesiyle bir anlamda kamu hizmeti niteliÄŸi taşıyor. Tek tıkla bulunulan konuma en yakın eczaneler, nöbetçi eczaneler görülebiliyor ve bu eczanelere uygulama üzerinden yol tarifi alınabiliyor, yine ilgili eczane telefonla aranabiliyor.

Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, “Biz, Türkiye’nin her yerinde 7/24 kesintisiz saÄŸlık ve ilaç hizmeti veren bir mesleÄŸin mensuplarıyız. Halka en yakın saÄŸlık danışmanıyız. Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak halk saÄŸlığını her ÅŸeyin üzerinde tutuyoruz. Yanlış bilgiyle, yanlış yönlendirmelerle her daim mücadele ediyoruz. Eczanem Nerede iÅŸte bu anlayışın bir çıktısı” dedi.

Çolak, Eczanem Nerede’nin iÅŸleyiÅŸine iliÅŸkin ÅŸunları söyledi: “Türkiye genelindeki tüm Bölge Eczacı Odalarımız vasıtasıyla 26.416 eczaneden nöbet ve adres bilgisi saÄŸlanıyor. Dolayısıyla Eczanem Nerede; en güvenilir ve en doÄŸru kaynak mantığıyla iÅŸliyor. Uygulamamız yoluyla tek tıkla, hızlı bir ÅŸekilde dilediÄŸiniz bilgilere ulaÅŸmış olacaksınız. Bunun yanı sıra anlık güncellemeler de mevcut. Dolayısıyla hiçbir ÅŸeyi teyit etmenize gerek kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Çolak konuÅŸmasında ayrıca “Eczanem Nerede uygulamasının geliÅŸtirilmesinde ve bugüne getirilmesinde emeÄŸi olan herkese; 54 Bölge Eczacı Odamıza ve Odalarımızın deÄŸerli çalışanlarına sizlerin huzurunda bir kez daha teÅŸekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Uygulamanın teknik paydaşı BaÅŸarsoft’un CEO’su Alim Küçükpehlivan, Türk Eczacıları BirliÄŸi ile ortaklaÅŸa bir yazılım geliÅŸtirdiklerini belirtti. Eczanem Nerede uygulaması ile 81 ildeki eczanelerin sisteme dâhil olacağını anlatan Küçükpehlivan “Sistem üzerinden, hangi eczanenin nöbetçi olduÄŸu ve hangisinin en yakın lokasyonda yer aldığı tespit edilecek. VatandaÅŸ navigasyon ile o noktaya yönlendirilecek” diye konuÅŸtu.