SGK Protokol Çalıştayı Ankara’da Düzenlendi

SGK Protokol Çalıştayı Ankara’da Düzenlendi


Türk Eczacıları BirliÄŸi Üyesi Eczanelerden Ä°laç Teminine Ä°liÅŸkin Protokol Çalıştayı, 14 Ocak 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleÅŸtirildi. Çalıştay’a Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan ve Yöneticileri katıldı.

Türk  Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in sunumu ile baÅŸladı. 2+2 süreli toplam 4 yıllık Protokol’ün bu sene sona ereceÄŸini ve yeni Protokol imzalanacağını ifade eden Üney, Protokol’ün önemine iliÅŸkin ÅŸu ifadeleri kullandı: “42. Dönem çalışmalarımız baÅŸlar baÅŸlamaz Bölge Eczacı Odalarımızdan, Protokol’e iliÅŸkin görüÅŸ ve önerilerini istedik. Odalarımızın geri dönüÅŸlerini kapsamlı bir ÅŸekilde deÄŸerlendirdik ve bugün gerçekleÅŸtireceÄŸimiz Çalıştay’a hazır hâle getirdik. Ä°mzalanacak Protokol; gerek sahadaki meslektaÅŸlarımız, gerek Bölge Eczacı Odası BaÅŸkan ve Yöneticilerimiz, Türk Eczacıları BirliÄŸi ve halk saÄŸlığı için çok önemli. Bizler de çalışmalarımızı bu bilinç doÄŸrultusunda yürütüyoruz.”

Üney’in moderatörlüÄŸünde, on çalışma grubunun çalışması ile devam eden Çalıştay’da, Bölge Eczacı Odalarından gelen görüÅŸ ve öneriler deÄŸerlendirildi ve çalışma gruplarının raporları hazırlandı.