Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Çalıştayı Ankara’da Gerçekleştirildi

Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu Çalıştayı Ankara’da GerçekleÅŸtirildi


Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu Çalıştayı, 28 Åžubat 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleÅŸtirildi. Çalıştay’a Türkiye ve Kıbrıs eczacılık fakültelerinden 150 Gençlik Komisyonu delegesi katılım saÄŸladı.

Çalıştay’ın açılış konuÅŸmasını yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, Gençlik Komisyonu’nun iÅŸlevine dikkat çekerek “Sizler bugünün Eczacılık Fakültesi öÄŸrencileri olarak sadece mesleÄŸimizi deÄŸil, yaÅŸayan bir organizma olan meslek örgütlerimizi sırtlayacak ve yaÅŸatacak olan kadrolar olduÄŸunuzun bilincinde olmalısınız. Gençlik Komisyonu meslek örgütünü yakından tanımak, örgüt kültürünü öÄŸrenmek ve içselleÅŸtirmek bakımından ciddi bir pedagojik iÅŸlev de görüyor” ifadelerini kullandı.

Çolak, konuÅŸmasında, “Her gün, her sabah dünya yeniden kuruluyor. Ä°ÅŸte bu noktada sizlere düÅŸen mesleÄŸimizin bayrağını ileriye taşımak için koÅŸmak. Gerek mesleÄŸimizdeki, gerek saÄŸlık alanındaki, gerekse insana ve topluma dair tüm alanlardaki geliÅŸmeleri doÄŸru okumak ve konumumuzu da ona göre belirleme sorumluluÄŸuna sahipsiniz. Bunun için hem kendi meslek alanınıza hem çevrenizde yaÅŸananlara dair merak ve bilinç açıklığına sahip olmanız gerekiyor” sözlerine yer verdi.

Çalıştay, Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu BaÅŸkanı Ecz. Tutku Çetin’in Türk Eczacıları BirliÄŸi’ni tanıtan sunumuyla devam etti. Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu II. BaÅŸkanı Fatma Aylin Özel’in Gençlik Komisyonu’nu anlatan sunumunun ardından; Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu SEO’su ÇaÄŸrı Necdet ÇaÄŸdaÅŸ ve Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu CP’si Tuna Çelik yaptıkları sunumla dünya eczacılık öÄŸrencilerini 2021 yılında Türkiye’de buluÅŸturacak IPSF Kongresi ile ilgili sunum yaptı.

Çalıştay’da “Bir Fikrim Var” ve “Bir de Kampanyasını Yapsam” baÅŸlıkları çerçevesinde atölye çalışması gerçekleÅŸtirildi. Çalışmadan çıkan sonuçların sunulmasının ardından önceki dönem üst komisyon üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak tarafından teÅŸekkür belgesi takdim edildi.