İlaç Takip Sistemi’nde Satış Blokajı Kaldırılan Ürünlere İlişkin TİTCK Duyuruları

Ä°laç Takip Sistemi’nde Satış Blokajı Kaldırılan Ürünlere Ä°liÅŸkin TÄ°TCK Duyuruları

Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 22 Haziran 2020 tarihinde (bugün) yayımlanan duyurular aÅŸağıdaki ÅŸekildedir.

“Vem Ä°laç San. ve Tic. A.Åž.’nin ruhsatına sahip “Buvasin % 0.5 Spinal Heavy Enjeksiyonluk Çözelti Ä°çeren Ampul” adlı ürünün 805005 ve 909002 parti numaralıları ile ilgili gerekli inceleme ve analiz süreçleri tamamlanmış olup numuneler uygun bulunmuÅŸtur.  Bu doÄŸrultuda söz konusu parti numaralılarına Ä°laç Takip Sistemi üzerinden uygulanan satış blokajının kaldırıldığı hususu ilgili saÄŸlık mesleÄŸi mensuplarına önemle duyurulur.”

“Vem Ä°laç San. ve Tic. A.Åž.’ nin ruhsatına sahip olduÄŸu ekli listede yer alan ürünlerin belirtilen partilerine incelemeler tamamlanıncaya kadar Ä°laç Takip Sistemi’ nde satış blokajı uygulandığı ve mevcut bulunduÄŸu saÄŸlık kuruluÅŸlarında ilgili partilerin kullanımının durdurulmasının önem arz ettiÄŸi 18.02.2020 tarihinde duyurulmuÅŸtu. Ekli listede yer alan ürünlerin belirtilen partileri yapılan inceleme ve analizler sonucu uygun bulunmuÅŸ olup, söz konusu partilere ait satış blokajının kaldırıldığı hususu ilgili saÄŸlık mesleÄŸi mensuplarına önemle duyurulur.”

Tüm meslektaÅŸlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

Buvasin isimli ilaca iliÅŸkin Kurum duyurusu için tıklayınız.

Kurum duyurusu için tıklayınız.

Duyuru eki liste için tıklayınız.