Grip Aşısı Tartışmaları Sona Ermelidir

Grip Aşısı Tartışmaları Sona Ermelidir

 

Basına ve kamuoyuna,

İçinden geçtiğimiz pandemi süreci, aşı konusunu her zamankinden daha önemli bir hale getirdi. Tüm dünya COVID-19 aşısını bekliyor ve bilim insanları aşı çalışmalarını sürdürüyor. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra ülkemizde pandemi dolasıyla grip ve zatürre aşısına talep her geçen gün artmaktadır. 

Vaka sayılarının yükselmesi ile beraber grip mevsiminin yaklaşması ise grip aşısı ve zatürre aşısı gündemine dair tartışmaları beraberinde getirdi. 65 yaş üstü ve kronik hastaların bu aşıları yaptırmaları son derece önemli. Dünya Sağlık Örgütü ve bilim insanları, risk grubunda olan kişilerin özellikle pandemi döneminde grip aşısı olması gerektiği uyarısında bulunuyor. Ülkemizde risk grubundaki kişilere grip ve zatürre aşıları ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Grip aşısı konusunda geçtiğimiz yıllarda yaşanan tedarik sorununu göz önüne aldığımızda gerekli tedbirlerin bir an evvel alınmaması durumunda ciddi sıkıntılar yaşanacağı da aşikârdır. 

Grip aşısına talebin, pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl artacağı aşikardır. Eczanelerde hasta ile eczacının karşı karşıya gelmemesi, toplum sağlığının zarar görmemesi ve sorunun krize dönüşmemesi adına yetkilileri önlem almaya davet ediyoruz. Konunun muhataplarının bir an evvel bir araya gelerek aynı masada bu soruna ve artan talebe çözüm bulması gerekmektedir.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ