HERKESİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ HALK SAĞLIĞI OLMALIDIR!

HERKESÄ°N BÄ°RÄ°NCÄ° ÖNCELİĞİ HALK SAÄžLIÄžI OLMALIDIR!

 Türk Eczacıları BirliÄŸi, 64 yıldır “hastaya ve kamuya ilaç olmak” ÅŸiarıyla hareket eden kamusal-demokratik bir saÄŸlık meslek örgütüdür. Bu doÄŸrultuda COVID-19 pandemisinin ülkemizde görüldüÄŸü tarihten itibaren toplum saÄŸlığı ve kamu yararını korumak amacıyla her türlü çabayı göstermiÅŸ, göstermeye de devam etmektedir.

COVID-19 dolayısıyla halkımızın grip aşısına olan talebinde geçmiÅŸ yıllara göre büyük oranda artış yaÅŸanması dolayısıyla, bu konudaki endiÅŸelerimizi dile getirmiÅŸ ve kamu saÄŸlık otoritesi ile her türlü iÅŸbirliÄŸine açık olduÄŸumuzu kamuoyu ile paylaÅŸmıştık. SaÄŸlık Bakanlığımız aşı temini sürecinde yoÄŸun çaba sarf etmiÅŸ olsa dahi, pandemi nedeniyle ortaya çıkan aşı talebinin karşılanamamış olmasının sorumlusu BirliÄŸimiz deÄŸildir. Nitekim bu süreçte üzerimize düÅŸenden fazlasını yapmaya çalıştık ve odağına kamu saÄŸlığını alan bir kurum olarak ülkemize gelen aşı sayısını artırmak yönünde ciddi giriÅŸimlerde bulunduk. Aşı teminine destek olmak amacıyla yapmış olduÄŸumuz görüÅŸmelerde tarafımıza verilen bilgileri de kamu otoritesiyle zamanında paylaÅŸmaya özen gösterdik. Bundan sonraki süreçte de halk saÄŸlığını korumak adına üzerimize düÅŸen her ne sorumluluk varsa gönüllü olarak yerine getirmeye hazırız.

Ülkemiz ve tüm dünya COVID-19 ile çetin bir mücadele yürütürken saÄŸlık alanında paydaÅŸ olan kurumlar ve kuruluÅŸlar arasında diyalog, iÅŸbirliÄŸi ve hassasiyet esas olmalıdır. Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak vatandaÅŸlarımızın aşı ihtiyacının karşılanması noktasında ülkemize destek olmak için yapmış olduÄŸumuz iyi niyetli ve yapıcı giriÅŸimlerimizin siyasete malzeme olmasını kabul etmiyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ