Mevsimsel Grip Aşıları Hakkında

Mevsimsel Grip Aşıları Hakkında

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 29.12.2020 tarihinde (bugün) yayımlanan “Tüm Hekim ve Eczacılarımızın Dikkatine” başlıklı duyuru aşağıdaki şekildedir.

“Bilindiği üzere COVID-19 pandemisi sürecinde vatandaşlarımızın, başta risk grupları olmak üzere mevsimsel grip aşısına en kısa sürede ulaşması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen grip aşıları eczanelerden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ulaştırılacak olup bunun için vatandaşlarımızın daha önce olduğu gibi e-nabızdan durumlarını kontrol ederek reçeteleriyle eczanelere başvurmaları gerekmektedir.

1)    Hekimlerimizin;

Ücretsiz grip aşısı reçetelerini ‘’Halk Sağlığı Grip Aşısı’’ ön eki bulunan aşılardan seçerek, sadece Reçetem Sisteminden reçetelendirmeleri gerekmektedir. Matbu reçeteler kabul edilmeyecektir.

2)    Eczacılarımızın;

Ücretsiz grip aşısı reçetelerini sadece Reçetem Sistemi üzerinden karşılamaları gerekmektedir. Daha önce olduğu gibi reçete girildiğinde İlaç Takip Sistemi’nde (İTS) eczaneler için aşı temin kotası oluşturularak aşı ecza depolarından ücretsiz olarak temin edilecektir.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Kurum duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.