Gazetecilere ve Siyasilere Şiddet Kanıksanmamalıdır

Gazetecilere ve Siyasilere Şiddet Kanıksanmamalıdır

Basına ve kamuoyuna,

Ülkemizde son dönemde hemen her alanda şiddet vakalarında artış olduğu kamuoyunca bilinen bir gerçektir. Öyle ki son bir hafta içerisinde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, gazeteci Orhan Uğuroğlu ve gazeteci Afşin Hatipoğlu’na sokak ortasında şiddet uygulanmıştır. Bu asla kabul edilebilir, kanıksanabilir bir durum değildir.

Geçtiğimiz yıllarda isimler değişse de benzer olayların yaşanmış olması soru işaretlerini beraberinde getirmektedir. Ülkemiz karanlığa teslim edilmemelidir.

Demokrasi farklılıkların barış içerisinde bir arada yaşadığı bir kültürdür. Farklı siyasi inançlara ve görüşlere sahip bireylerin ve grupların şiddetin hedefi haline getirilmesi demokrasinin ruhuna aykırıdır. Demokratik bir toplumda farklılıkları sindirmek adına şiddetin bir yöntem olarak görülmesi beraberinde kaosu getirir, toplumsal barışa zarar verir. En önemlisi insanların demokrasiye olan inancını zedeler, toplumun ruh sağlığını bozar. Çünkü sağlık bedence, ruhça ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir.

Türk Eczacıları Birliği olarak bu durumların tekrarının yaşanmamasını temenni ediyoruz. Suçluların adalet önüne çıkarılmasını bekliyor ve gereken cezayı almaları gerektiğinin altını çiziyoruz. Saldırıya uğrayan gazetecilere ve siyasilere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ