Uluslararası Katılımlı E-Kongre Başladı

Uluslararası Katılımlı E-Kongre Başladı

Türk Eczacıları Birliği’nin düzenlediği uluslararası katılımlı e-kongre, 19 Şubat 2021 tarihinde Türk Birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Çolak, konuşmasında “Covid-19’a karşı yürütülen mücadelede eczacılar olarak bizler hem eczanelerimizde hem de hastanelerde etkin rol üstlendik. Ülkemizde halkın en kolay ulaşabildiği birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak eczanelerimizde pandeminin başlangıcından bu yana kesintisiz kamu sağlık hizmeti verdik. Eczacıların sağlık bakım ekibinin ayrılmaz bir parçası ve halkın en yakın sağlık-ilaç danışmanı olduğu belki de yıllar içerisinde ilk kez bu kadar net biçimde gözler önüne serildi” sözlerine yer verdi.

Kongre’nin açılışı seminerini Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) Başkanı Ecz.Dominique Jordan gerçekleştirdi. Pandemi ile birlikte eczacıların birinci basamak sağlık hizmetlerinde daha büyük roller üstlendiğini ifade eden Jordan, pandemi şartlarına eczacıların hızla adapte olmasına vurgu yaptı. 2019 yılında imzalanan Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Ankara Taahhüdü’ne atıfta bulunan Jordan: “Hayattaki temel prensiplerim güven, dayanışma ve eylemdir. FIP ile iş birliği yaptığı ve taahhüdün eyleme dökülmesini sağladığı için Türk Eczacıları Birliği’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Pandeminin Gölgesinde Sağlık ve Eczacılık” temasıyla düzenlenen e-kongre 3 gün boyunca devam edecek ve link.eczaci.tv/canliyayin adresinden canlı olarak takip edilebilecek.