Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ile Görüşme

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ile Görüşme


T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Ayşe Ayşin Işıkgece, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin ve Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Selman Ayaz, Daire Başkanı Emel Molla ile yapılan toplantıya Türk Eczacıları Birliği adına Birlik Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyeleri Ecz. Hasan Buminhan Yavuz ile Ecz.Yücel Yenilmez, Eskişehir Eczacı Odası Büyük Kongre Delegesi Ecz.Selda Yıldızhan ile Başkan Danışmanı Dr. Ecehan Balta katıldı. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan ile Başkent Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Eski Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başaran da Türk Eczacıları Birliği heyetinde yer aldı.

Tüketimi ile birlikte sorunları da katlanan takviye edici gıdalar ile ilgili Birliğimizin raporunun sunulduğu toplantıda halk sağlığı açısından, farmasötik formdaki tüm ürünlerin eczaneden ve eczacı danışmanlığında verilmesinin önemi ve bu konudaki talebimiz vurgulandı. Ayrıca veteriner ilaçlarla ilgili bilgi notumuz da Sayın Bakan Yardımcısına sunuldu.

Toplantıda alandaki sorunların öncelikle halk sağlığı açısından değerlendirmesi noktasında karşılıklı uzlaşma ve önümüzdeki dönem yol haritası konuları değerlendirildi.