TEBGK Tarafından Düzenlenen Online Endüstri Staj Eğitimi Programı

TEBGK Tarafından Düzenlenen Online Endüstri Staj Eğitimi Programı

Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu, pandemi sebebiyle ilaç firmalarında staj bulmakta zorlanan eczacılık öğrencileri için Online Endüstri Staj Eğitim Programı düzenleniyor!

Bu program için Abdi İbrahim, Bilim ve Nobel ilaç firmalarıyla ortak çalışıldı ve eczacılık öğrencilerinin ilaç firmalarında yaşayacakları staj deneyimi online ortamda hazırlandı. Program haftanın iki günü (Salı ve Perşembe) olacak ve 5 haftalık bir süreçte online olarak gerçekleşecektir.

Bu program dahilinde öğrencilerin firma stajlarında neler öğrenecekleri, deneyimleyecekleri ve departmanlar hakkında bilgi almalarını hedeflenmektedir. Başlangıç tarihi olarak 15 Haziran 2021 ve bitiş tarihi 14 Temmuz 2021 olarak ayarlanmıştır.

Online Endüstri Staj Programı kapsamında öğrencilere yönelik interaktif çalışmalar yapılması, kişisel gelişim eğitimleri (staj mülakatları, öğrencinin kendini tanıması, kurumsal iletişim vb ) ve departmanlarda yapılan işlerin nasıl yürütüldüğü ve eczacıların nasıl bir rol aldığını öğretmek hedeflenmektedir. Program sonunda departman yetkililerinin hazırladığı sorulardan oluşan bir değerlendirme sınavı ile öğrenilen bilgileri pekiştirme fırsatı yakalayacaktır.

Online Endüstri Staj Programı belgesi kazanabilmek için öğrenciler beş hafta süren eğitimlerin %80ine katılabilmelidir. Ayrıca değerlendirme sınavı ve düzenli olarak eğitimlere katılan öğrencilerin bilgileri bir sonraki yüz yüze endüstri staj programları için saklanacak ve ayrılan kontenjanlar için öncelikli olacaktır. Bu eğitim programı zorunlu staj yerine geçmemektedir.

Sizlerle bu eğitimde görüşmek üzere… Toplum Sağlığı, Kamu Yararı ve Mesleki Gelecek İçin Birlik’leyiz, Birlik’teyiz !