ORMAN YANGINLARI TÜM CANLILARI TEHDİT EDİYOR

ORMAN YANGINLARI TÜM CANLILARI TEHDİT EDİYOR

Basına ve kamuoyuna,

Son günlerde arka arkaya gelen orman yangını haberleri ve beraberindeki dehşet verici görüntüler hepimizi üzmekte. Her şeyden önce yangınlardan zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. İhmal, tedbirsizlik, kasıt veya doğal sebepler; sebebi farklı olsa da ülkemizde her yıl binlerce hektarlık alan zarar görüyor, canlıların yaşam alanları tahrip ediliyor. Orman yangınları sadece insanları etkilemiyor, ekosistemin bir parçası olan tüm canlıları ve yaşamı tehdit ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün verileri, orman yangınlarının başlıca sebebinin insan olduğunu gösteriyor. Orman yangınlarını önlemede siyasi otoriteye ve bizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Özellikle yangın sonrası oluşacak hava kirliliğine karşı önlemler alınmalı, bölgede yaşayan halkımızın yangından en az etkilenmesi için tedbirler bir an evvel hayata geçirilmelidir. Öte yandan yanan ormanlar yapılaşmaya açılmamalı, soğutma işleminin ardından orman vasfına yeniden sahip olması için çalışmalar bilimsel ölçütler çerçevesinde, bölgenin flora ve faunası dikkate alınarak yapılmalıdır.

Ülkemiz flamingo ölümleri, orman yangınları, ihmal sonucu kuruyan göller, maden çalışmalarından dolayı tahrip edilen orman alanları, HES’ten dolayı yaşanan sel felaketleri ile anılmamalıdır. Türk Eczacıları Birliği olarak, yaşamak ve yaşatmak için yaşamı her alanda savunuyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ