Doğru ve Güvenilir Habercilik Herkesin Hakkıdır Kanal D’yi Kınıyoruz

DoÄŸru ve Güvenilir Habercilik Herkesin Hakkıdır

Kanal D’yi Kınıyoruz

Basına ve kamuoyuna,

4 AÄŸustos 2021 tarihinde Kanal D ana haberde, yangın bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemelerin fiyatlarının arttığına dair genel bir haber yapılmış; yangın söndürme hortumu, ısıya dayanıklı eldiven gibi malzemelerin yanında yara ve yanık merhemlerinin de fiyatlarının “fırsatçılar” tarafından artırıldığı söylenmiÅŸtir. Haberde geçen yanık ve yara merhemlerinin fiyatlarının SaÄŸlık Bakanlığı tarafından belirlendiÄŸini ve bakanlıkça herhangi bir artışın olmadığının altını çizmek isteriz.

Öte yandan biz “fırsatçı”larla her daim mücadele eden bir saÄŸlık meslek örgütüyüz. Özellikle olaÄŸandışı durumlarda Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak Bölge Eczacı Odalarımız ve saÄŸlık çalışanlarıyla birlikte koordineli ÅŸekilde çalışarak tıbbi malzeme ve ilaç konusunda halkımıza destek olmaya çalışırken bu tarz fırsatçılara da geçit vermiyoruz. Türk Eczacıları BirliÄŸi, Bölge Eczacı Odalarımız ve eczacılarımızla beraber yangının baÅŸladığı ilk andan itibaren bölgeye ücretsiz bir ÅŸekilde tıbbi malzeme ve ilaç desteÄŸi saÄŸlıyoruz.  Ä°htiyaç doÄŸrultusunda yangın bölgelerine tıbbi malzeme ve ilaç desteÄŸimize devam edeceÄŸimizi halkımızın yaralarını sarıp birlikte ve birlikle iyileÅŸeceÄŸimizi de buradan ifade etmek isteriz.

Yıllardır saÄŸlık alanında “fırsatçılar”la mücadele eden bir saÄŸlık meslek örgütü olarak Kanal D’ye soruyoruz:

1. Yapmış olduğunuz haberin kaynağı nedir?

2. Ä°laçların fiyatı her sene devlet tarafından belirlenirken söz konusu kalemlerin fiyatının artması hangi ÅŸekilde mümkündür?

3. Türkiye’de ilaçların sadece eczanelerden alınabilen saÄŸlık ürünleri olduÄŸu göz önüne alındığında hangi eczanede yanık merhemlerinin fiyatı artmıştır?

4. Ülkemiz bir afet ile karşı karşıyayken günlerdir afet bölgesinde halkın ilaç ve saÄŸlık hizmetinin kesintisiz alması için mücadele eden eczacılarımızı, töhmet altında bırakmak ve emeklerini yok saymak ne derece doÄŸrudur?

5. Doğru bir haber nasıl yapılır? Haberin hukuka uygunluk unsurları mevcut mudur?

Son olarak ÅŸunu açıkça söylüyoruz: EÄŸer bir gün “fırsatçılar” veya baÅŸka sebeplerden dolayı ilaç yokluÄŸu yaÅŸanırsa, yaralarımızı sarmak için ilacı da kendi ellerimizle, laboratuvarlarımızda yapacağımızdan kimsenin ÅŸüphesi olmasın.

Söz konusu haberle ilgili olarak düzeltme talebinde bulunuyor ve aksi takdirde hukuki yollara baÅŸvuracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ