Grip İhmale Gelmez! Aşılarımızı Olalım

Grip İhmale Gelmez! Aşılarımızı Olalım

COVID-19 pandemisi devam ederken ve vaka sayıları artışa geçmişken grip mevsimine de girmiş bulunuyoruz. Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü ve bilim insanları, risk grubunda olan, 65 yaş üstü ve kronik hastalığa sahip kişilerin özellikle pandemi döneminde grip aşısı olması gerektiğine vurgu yapıyor. Vatandaşlarımızı grip aşılarını yaptırmaya, gerekli tedbirleri almaya çağırıyoruz. Pandemi sebebi ile grip aşısına olan talebin geçtiğimiz yıllara kıyasla daha fazla olabileceği göz önünde bulundurularak aşı temini noktasında önlemler alınmalı, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına geçit verilmemelidir.

Öte yandan pandemi ile mücadelede en büyük kozumuz olan COVID-19 aşılamasına devam ediliyor. Ne yazık ki aşı karşıtlığı/kararsızlığı da bir yandan sürüyor. Pandeminin sona ermemesinin nedenlerinden birisinin de aşı karşıtlığı olduğu unutulmamalı; aşı konusunda sağlık otoritesi, bilimsel merciler, sağlık meslek örgütleri, uzmanlar dışında kimseye itibar edilmemelidir.

Türk Eczacıları Birliği olarak önceki dönemlerde de özverili bir şekilde grip aşısının halka temini noktasında çalıştık. Bundan sonraki süreçte de halkımıza derman olmaya devam edeceğiz.

Unutmayalım ki; Aşı candır hayat kurtarır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ