Kan Ürünü Faturalarının Kesilmesi ve Medula Sistemi’ndeki Hatalı Mesaj Hakkında

Kan Ürünü Faturalarının Kesilmesi ve Medula Sistemi’ndeki Hatalı Mesaj Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu ile BirliÄŸimiz arasında yürütülen görüÅŸmeler sonunda, 2020 Yılı satış hasılatı onay iÅŸlemlerinin 28 Ekim 2021 PerÅŸembe günü saat 12.00’ye kadar tamamlanabileceÄŸi ile mali konularda yapılacak düzenlemelerin, Protokol’ün 9.2 maddesi uyarınca 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak ÅŸekilde sistemde gerekli düzenlemeler ve iÅŸlemlerin yapılacağı konusunda mutabakat saÄŸlandığı 15 Ekim 2021 tarihinde www.teb.org.tr sayfamızdan duyurulmuÅŸtu.

MeslektaÅŸlarımız ve Bölge Eczacı Odalarımız tarafından, Kan ürünü faturası kesmek isteyen meslektaÅŸlarımızın Medula Ekranına bir uyarı mesajı geldiÄŸinin bildirilmesi üzerine konu ivedilikle Sosyal Güvenlik Kurumuna iletilmiÅŸtir. Kurum tarafından, ekrana gelen “Lütfen 2020 yılı satış hasılatı bilginizi kaydettirmek için, baÄŸlı bulunduÄŸunuz SGK SaÄŸlık Sosyal Güvenlik Merkezi’ne baÅŸvurunuz.” uyarı mesajının sistemden kaynaklı bir hata olduÄŸu ve düzeltileceÄŸi bildirilmiÅŸ, ancak halen sorun giderilmemiÅŸtir. Kurum yetkilileri, sistemde çıkan hatalı mesajın bugün kaldırılacağını bildirmiÅŸlerdir.  

Kan ürünü faturası kesecek eczaneler, 2020 yılı satış hasılatı bilgilerini onaylayarak fatura kesme iÅŸlemini gerçekleÅŸtirebilmektedir. Kan Ürünü faturası kesecek eczaneler için 2020 satış hasılatları geçerli olacak, ancak Sosyal Güvenlik Kurumunun, görüÅŸmelerimiz sonrasında Medulada yayınladığı son mesajda da belirtildiÄŸi gibi, mutabık kalacağımız barem ve oranlara göre bu faturalar geriye dönük olarak yeniden deÄŸerlendirilecek ve eczanenin 2020 hasılatına göre hesaplanan tutardan kaynaklı bir fark oluÅŸursa bu tutarla ilgili mahsuplaÅŸma iÅŸlemi yapılacağı SGK tarafından bildirilmiÅŸtir. 

Kan ürünü faturası kesmeyecek olan meslektaÅŸlarımızın hasılat onayı yapma iÅŸlemleri için 28 Ekim 2021 tarihine kadar süresi bulunmaktadır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ