ONUR ANITI’NA YAPILAN HAİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

ONUR ANITI’NA YAPILAN HAÄ°N SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

3 Åžubat 2022 günü Samsun’da, baÅŸta Samsun halkı olmak üzere bütün ulusumuzun Mustafa Kemal Atatürk’e baÄŸlılığının ve minnetinin bir sembolü, aynı zamanda kurtuluÅŸ mücadelesinin simgesi olan Onur Anıtı’nı yıkmak amacıyla alçakça bir saldırı gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan baÅŸlattığı KurtuluÅŸ Savaşı mücadelesinin “ilk adımının” simgesi olan ve bu nedenle ulusumuzun baÄŸrında adeta abideleÅŸen Onur Anıtı’nı hedef alan bu çirkin eylemi ÅŸiddetle kınıyoruz. Biz Eczacılar, Cumhuriyet tarihimiz boyunca, Atamıza yönelik böyle hain saldırıların karşısında her zaman yıkılmaz bir duvar olduk, olmaya devam edeceÄŸiz. 

Saldırı sonrasında gece boyunca Onur Anıtı’nın etrafında etten duvar örerek nöbet tutan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e baÄŸlılığını bir kez daha gösteren Samsun halkının yanında, Atamızın izindeyiz.

Bu ihanet eyleminin faillerinin en ağır ÅŸekilde cezalandırılmasını ve ayrıca bir güvenlik zafiyeti varsa sorumluları hakkında gerekli yasal ve idari iÅŸlemlerin tesis edilmesini acilen bekliyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ ve 54 BÖLGE ECZACI ODASI