ECZACILIĞIN GELECEK DEĞERİ ÇALIŞTAYIMIZ SONA ERDİ

ECZACILIĞIN GELECEK DEĞERİ ÇALIŞTAYIMIZ SONA ERDİ

 

Eczacılık mesleğine yönelik algının tespiti, geliştirilmesi ve itibarının güçlendirilmesi amacıyla Türk Eczacıları Birliği’nin İzmir’de düzenlediği Eczacılığın Gelecek Değeri Çalıştayı’nın ikinci gününde mesleki gelişim ve iletişim stratejilerinin ele alındığı yuvarlak masa toplantılarına devam edildi.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu, eczacı odası başkanları ile yöneticilerin katıldığı çalıştayda, eczacılık mesleğinin önem ve değerinin artırılmasına yönelik çok sayıda fikir ve proje dile getirildi. Eczane, Oda ve Birlik ekseninde hayata geçirilebilecek stratejilerin masaya yatırıldığı çalıştayda, iletişim, sektörel gelişim, toplumsal fayda ve hesap verilebilirlik başlıkları altında değerlendirmeler yapıldı.

Çalıştayın kapanış konuşmasını yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney; eczacıların imajının güçlendirilmesi ve toplumsal itibarının daha da yükseltilmesi amacıyla bu çalıştayı hayata geçirdiklerini belirten Üney, “Verimli iki gün geçirdiğimizi düşünüyorum. Aynı zamanda bu değerli fikirleri paylaşırken, dostlukların geliştiğini ve birbirimizi ne kadar özlediğimizi de gördük. Hepiniz iyi ki varsınız” diye konuştu.


Çalıştayın son bölümünde yazar ve İzgören Akademi’nin kurucusu Ahmet Şerif İzgören katılımcılara bir konferans verdi. Gelecek planlamasında yapılan akılcı tercihlerin hem bireysel hem de kurumsal anlamda fark yaratacağına dikkat çeken İzgören, liderlik ve süreç yönetme kavramlarına vurgu yaptı.