BASIN AÇIKLAMASI: İSTANBUL’DA BİR ECZANEMİZDE YAŞANAN ŞİDDET OLAYINI KINIYORUZ

BASIN AÇIKLAMASI: SAÄžLIKTA ŞİDDET HIZ KESMÄ°YOR

Ä°STANBUL’DA BÄ°R ECZANEMÄ°ZDE YAÅžANAN ŞİDDET OLAYINI KINIYORUZ

 

Ä°stanbul AtaÅŸehir’de bulunan bir eczanemiz, çalışanlarıyla birlikte dün (19 Haziran Pazar) bir hasta yakınının gösterdiÄŸi fiili ÅŸiddet olayının maÄŸduru olmuÅŸtur.


Saldırgan ÅŸahıs, eczanenin yerini zor bulduÄŸu gerekçesiyle eczane çalışanlarına sözlü saldırıda bulunmuÅŸ, tehdit ve hakaretler savurmuÅŸ, bunun yanı sıra eczane demirbaÅŸlarına da maddi hasar vermiÅŸtir. Birinci basamak saÄŸlık hizmet sunumu yapan eczanemizde yaÅŸanan bu ÅŸiddet olayının failinin bir an önce bulunarak hak ettiÄŸi cezaya çarptırılması gerekmektedir.


SaÄŸlık çalışanlarını güvensizlik duygusu içerisinde tükenme noktasına getiren ÅŸiddet olaylarını bütüncül politikalarla durdurmak artık bir zorunluluktur. Biz eczacılar korumak, iyileÅŸtirmek ve yaÅŸatmak için kesintisiz ve nitelikli saÄŸlık-ilaç hizmeti sunarken her an ÅŸiddete uÄŸrayabileceÄŸimiz endiÅŸesi ile görev yapmak istemiyoruz.


Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak saldırıya uÄŸramış meslektaşımıza ve eczane çalışanlarımıza geçmiÅŸ olsun dileklerimizi iletiyoruz. BaÅŸta meslektaÅŸlarımız olmak üzere saÄŸlık çalışanlarına yönelik ÅŸiddetin sıradanlaÅŸmasına asla izin vermeyecek, konunun ısrarlı takipçisi olacağız.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ