BASINA VE KAMUOYUNA

BASINA VE KAMUOYUNA

53. Bölge Niğde Eczacı Odamızın Başkanı Ecz. Nihat Öztürk, Niğde’de uzun süredir devam eden yol çalışmaları sebebiyle hastalarımızın ve meslektaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti ifade etmiş, her geçen gün artan mağduriyet karşısında Niğdeli meslektaşlarımızın görüşlerini ve taleplerini ifade ederek, bölgesindeki meslektaşlarına karşı görevini ve sorumluluğunu yerine getirmiştir. Hal böyleyken, Niğde Oda Başkanımız, geçtiğimiz Pazartesi gününden bugüne kendisini hedef gösteren bir Belediye Başkanının tahammül sınırlarını zorlayan cümlelerine maruz kalmıştır.

53. Bölge Niğde Eczacı Odamız hakkında, “Lafta STK” diyerek Niğde Eczacı Odamıza ve 66 yıllık meslek örgütümüze yönelik bu üslupla konuşma cüretini gösteren kişiye oturmuş olduğu makamın gerekliliklerini hatırlatmak isteriz. Oda Başkanımızın bölgedeki eczanelerin yaşadığı mağduriyeti dile getirmesi hakkında Niğde Belediye Meclisi Toplantısında “Saçma sapan açıklamalar” diye yorumlar yapan bu kişinin “Başkan’ın ne derdi var bizimle” diyerek Oda Başkanımızı hedef göstermesi kabul edilemez.

Bir Belediye Başkanından asla kabul edilmeyecek bir üslup ve tavır ile Oda Başkanımıza tam da görevini ve sorumluluğunu yerine getirdiği için saldırmanın demokratik tavırla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.

Niğde Belediye Meclis Toplantısında Oda Başkanımızı hedef gösteren ve yaftalamaya çalışan bu zihniyeti kınıyoruz.

Vatandaşlarımızın sağlığa ve ilaca 7 gün 24 saat kesintisiz erişimi için çalışan biz eczacılar için asla kabul edilemeyecek bu tavrı reddediyor ve Oda Başkanımızın arkasında 54 Bölge Eczacı Odası ve Türk Eczacıları Birliği olduğunu ifade ediyoruz.

Adeta kara propaganda yapılarak Oda Başkanımızın ve Odamızın değersizleştirilmesine karşı bugün ve her zaman en üst perdeden tepki göstereceğimizi ilan ediyor, Niğde Belediye Başkanını derhal özür dilemeye çağırıyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ VE 54 BÖLGE ECZACI ODASI