MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN ANKARA’DA 250 YATAK KAPASİTELİ AFET SONRASI BARINMA MERKEZİ AÇIYORUZ

MESLEKTAÅžLARIMIZ Ä°ÇÄ°N ANKARA’DA 250 YATAK KAPASÄ°TELÄ° AFET SONRASI BARINMA MERKEZÄ° AÇIYORUZ


Türk Eczacıları BirliÄŸi, 54 Bölge Eczacı Odası ve tüm meslektaÅŸlarımızla birlikte deprem felaketinin yaÅŸandığı ilk saatlerden itibaren bölgedeki vatandaÅŸlarımızın yaralarını sarmak için çok hızlı bir ÅŸekilde harekete geçmiÅŸtir.


Depremin yaÅŸandığı ilk gün itibariyle bölgeye yönlendirdiÄŸimiz gezici Tır ve konteyner eczanelerimizin sayısı çok hızlı bir ÅŸekilde artmış ve sayıları bugün itibariyle 30’u bulmuÅŸtur. MeslektaÅŸlarımızın gönüllü olarak hizmet verdiÄŸi bu eczanelerde ilaç ve tıbbi malzemelere vatandaÅŸlarımız ücretsiz olarak eriÅŸmektedir.


Deprem felaketi sonrasında depremden etkilenen çok sayıda meslektaşımız için barınma sorunu ortaya çıkmıştır. Türk Eczacıları BirliÄŸi depremin ardından aldığı karar doÄŸrultusunda deprem bölgelerinden Ankara’ya gelip barınma ihtiyacı bulunan meslektaÅŸlarımız ve aileleri için, BirliÄŸimizin önceki hizmet binasını 250 yatak kapasiteli Afet Sonrası Barınma Merkezine dönüÅŸtürmüÅŸtür. Afet Sonrası Barınma Merkezimiz, bu hafta itibariyle depremden zarar gören meslektaÅŸlarımız ve ailelerine hizmet vermeye baÅŸlayacaktır.


Afet bölgelerinde faaliyet gösteren tüm eczanelerimiz depremden etkilenmiÅŸtir. Bu bölgelerdeki ilaç eczacılık hizmetlerinin saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yerine getirilebilmesi için depremden etkilenen eczanelerimizin bir an önce yeniden faaliyete geçmeleri ve vatandaÅŸlarımıza kesintisiz ilaç eczacılık hizmeti vermeye baÅŸlamaları birinci önceliÄŸimizdir. Türk Eczacıları BirliÄŸi bu maksatla bütün olanaklarını seferber etmiÅŸtir, etmeye devam edecektir.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ