Dayanışma Büyüdü Birlikten Güç Doğdu…

Dayanışma Büyüdü Birlikten Güç DoÄŸdu…

11 ilimizde ağır tahribata ve binlerce can kaybına neden olan KahramanmaraÅŸ ve Hatay merkezli deprem felaketleri sebebiyle ülke olarak çok acı ve zorlu bir süreçten geçtik.

Resmi rakamlara göre 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiÄŸi bu felakette; köklü meslek ailemizden de 44 meslektaşımızı, 21 eczacılık fakültesi öÄŸrencimizi, eczane teknisyenlerimizi ve diÄŸer çalışma arkadaÅŸlarımızı kaybetmenin acısını yaÅŸadık. Her birini saygı, minnet, rahmet ve özlemle bir kere daha anıyoruz.

Biz Eczacılar;

Ülkemiz için BÄ°RLÄ°KTEYÄ°Z” diyerek,

6 Åžubat sabahı deprem haberini alır almaz, BirliÄŸimizin koordinasyonunda tüm Bölge Eczacı Odalarımız ve ülkemizin dört bir yanında ilaç eczacılık hizmeti sunan 46 bini aÅŸkın meslektaşımızla birlikte adeta bir seferberlik ilan ettik.

Gezici TIR Eczanemiz ve 28 adet sahra eczanemiz aracılığı ile depremin ilk gününden itibaren 74 gün boyunca halkımızın kesintisiz ve ücretsiz olarak ilaç eczacılık hizmetlerine eriÅŸimini saÄŸladık. BirliÄŸimizin ve Bölge Eczacı Odalarımızın koordinasyonunda, Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgesine giden yaklaşık 4 bin 500 gönüllü meslektaşımız oluÅŸturulan sahra eczanelerinde gönüllü hizmet verdi.

Tüm bu çalışmalarla eÅŸ zamanlı olarak,

“ECZACI için BÄ°RLÄ°KTEYÄ°Z” diyerek,

depremden zarar gören meslektaÅŸlarımızın yaralarını sarmak, ekonomik olarak katkı saÄŸlamak ve depremde zarar gören eczanelerimizi yeniden ayaÄŸa kaldırmak adına yine Birlik ve beraberlikten doÄŸan gücümüzle meslek dayanışmamızı sürdürdük.

Tüm meslektaÅŸlarımıza, ülkece yaÅŸadığımız bu deprem felaketi sürecinde gösterdikleri insanüstü çabaları ve duyarlılıkları için minnettarız; mesleÄŸimizle ve meslektaÅŸlarımızla gurur duyuyoruz

Bölge Eczacı Odalarımızın DeÄŸerli BaÅŸkan ve Yönetim Kurullarına, Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸimizin ve Birim Kooperatiflerimizin DeÄŸerli BaÅŸkan ve Yönetim Kurullarına tüm süreçlerde gösterdikleri dayanışma ruhu ve saÄŸladıkları kıymetli katkılar için ÅŸükranlarımızı sunuyoruz.  

BirliÄŸimizce afetten etkilenen meslektaÅŸlarımızı desteklemek adına baÅŸlatılan “ECZACI Ä°ÇÄ°N BÄ°RLÄ°KTEYÄ°Z” Meslek Dayanışmamıza katkı sunan,

-   Bölge Eczacı Odalarımıza

-   MeslektaÅŸlarımıza

-   Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸimize

-   Viatris Ä°laçları Ltd.Åžti

-   Numil Gıda Ürünleri A.Åž

-   Selçuk Ecza Deposu Ti̇caret ve Sanayi̇ A.Åž

-   Berko Ä°laç ve Kimya San. A.Åž.

-   Sanofi SaÄŸlık Ürünleri Ltd.Åžti.

-   Chiesi Ä°laç Ticaret A.Åž.'ye

Afet Bölgesinde Ä°laç ve Eczacılık Hizmetlerinin sürdürülebilmesi sürecinde saÄŸladıkları katkılar ve BirliÄŸimiz aracılığı ile Bölgeye ulaÅŸtırdıkları ilaç dışı saÄŸlık ürünleri için;

-   Türkiye Diyabet Vakfı

-   Türk Dermatoloji DerneÄŸi

-   Türkiye Ä°hracatçılar Meclisi

-   Ä°stanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ä°hracatçıları BirliÄŸi’ne

-   Abdi Ä°brahim Ä°laç Sanayi ve Ticaret A.Åž.

-   Abdi Ä°brahim Vakfı

-   Ascensia Diyabet Ürünleri A.Åž.

-   Bionorica SaÄŸlık Ürünleri Pazarlama A.Åž.

-   Eczacıbaşı Holding A.Åž.

-   Kansuk Ä°laç Sanayi ve Ticaret A.Åž.

-   Neutec Ä°laç Sanayi ve Ticaret A.Åž.

-   Novo Nordisk Türkiye

-   Siberian Wellness

-   Vitabiotics Türkiye’ye,

Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak bir kez daha ÅŸükranlarımızı sunuyoruz.

Depremin ilk gününden itibaren yaklaşık 3 aylık süre zarfında Türk Eczacıları BirliÄŸince Bölge Eczacı Odalarımızın, meslektaÅŸlarımızın ve bizlere destek sunma gayretinde olan diÄŸer paydaÅŸlarımızın katkıları ile yürütülen çalışmalara iliÅŸkin genel bir perspektif sunması amacı ile hazırladığımız;

“Dayanışma Büyüdü Birlikten Güç DoÄŸdu…

  Eczacılar, Depremin Yaralarına Merhem Oldu…

  KahramanmaraÅŸ ve Hatay Depremlerinde

  Türk Eczacıları BirliÄŸi Afet Yönetimi Çalışmaları”

baÅŸlıklı Kitabımız, Birlik web sayfamızın “Kitaplar ve Raporlar” Bölümünde  yayına alınmıştır. 

(https://dergi.tebeczane.net/public_html/kitaplar/index.htm)

Bir daha böyle büyük acıların yaÅŸanmaması temennisi ile, her zaman olduÄŸu gibi bugünden sonra da yaÅŸanabilecek olası afetlerde Türk Eczacıları BirliÄŸi ve 48 bini aÅŸkın meslektaşımızın desteÄŸi her daim halkımızın ve ülkemizin yanında olacaktır.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ