TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ GENÇLİK KOMİSYONU ÇALIŞTAYI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ GENÇLÄ°K KOMÄ°SYONU ÇALIÅžTAYI

ANKARA’DA GERÇEKLEÅžTÄ°RÄ°LDÄ°

 

Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu Çalıştayı 02-03 Mart tarihlerinde Ankara’da gerçekleÅŸtirildi. 52 eczacılık fakültesinden 190 öÄŸrencinin katıldığı ve “GeleceÄŸin Reçetesi” temalı Çalıştay, genç meslektaÅŸlarımızın yenilikçi yaklaşımları ile önemli fikir ve projelere ev sahipliÄŸi yaptı.

Çalıştayın açış konuÅŸmasını yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney, sözlerine, eczacılık mesleÄŸinin toplum saÄŸlığının korunması ve iyileÅŸtirilmesinde taşıdığı öneme dikkat çekerek baÅŸladı. Bunun en somut örneÄŸinin geçen yıl yaÅŸanan deprem felaketinde görüldüÄŸünü ifade eden Üney, “Deprem felaketi ile ülke olarak büyük acılar yaÅŸadık. Felaket sonrasında, deprem bölgesinde pek çok temel malzemeye ihtiyaç oldu. Ancak orada bir tek ‘ilaca ihtiyacımız var’ denmedi. Çünkü 5 bini aÅŸkın gönüllü meslektaşımız ile birlikte 28 sahra eczanemizde ilaç eczacılık hizmeti sunduk, dört koldan çalıştık. Sizler de orada çalışıp didindiniz. Bütün Türkiye, deprem bölgesinde canla baÅŸla çalışan eczacıları gördü. Halka en yakın saÄŸlık danışmanı olmanın nasıl bir ÅŸey olduÄŸunu gösterdik ve halkımızın gönlünde taht kurduk” diye konuÅŸtu.

Meslek yaÅŸamı sırasında sergilenen fedakârlıkların, toplum saÄŸlığına adanmışlığın bir göstergesi olduÄŸuna dikkat çeken Üney, “Her biriniz, mesleÄŸimizin gelecekte parlayan yıldızları olmaya adaysınız hepinizle gurur duyuyorum” dedi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney’in konuÅŸmasının ardından TEBGK BaÅŸkanı Kemal Emin Hündür, son dönemde gerçekleÅŸtirilen komisyon faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı.

TEBGK Üst Komisyonu üyeleri de dönem içerisinde fakültelerde uygulamaya geçirilen Gençlik Komisyonu çalışmaları, yurtiçi ve yurtdışı staj süreçleri, eÄŸitim faaliyetleri ve farklı öÄŸrenci toplulukları ve çeÅŸitli organizasyonlarla yapılan iÅŸ birlikleri hakkında bilgilendirici sunumlar gerçekleÅŸtirdi.

TEBGK BaÅŸkanı Kemal Emin Hündür ve Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı  Ecz. Arman Üney tarafından eczacılık fakülteleri öÄŸrencilerinin yaÅŸamakta oldukları sorunların, ilgili konulara yönelik talep ve önerilerinin ele alındığı bir deÄŸerlendirme toplantısı gerçekleÅŸtirildi.

Çalıştayın daha sonraki bölümünde katılımcılar, dört farklı alan olan giriÅŸimcilik, teknoloji, eÄŸitim ve sürdürülebilirlik konularında geleceÄŸin reçetelerini yazdıkları sunumlarını paylaÅŸtılar.

Birlikte düÅŸünüp birlikte üretmeyi teÅŸvik eden, genç meslektaÅŸlarımız arasındaki dayanışma duygularını pekiÅŸtiren TEBGK Gençlik Çalıştayı unutulmayacak dostlukların da baÅŸlangıcı da oldu.

 

Türk Eczacıları BirliÄŸi Gençlik Komisyonu Çalıştayı fotoÄŸrafları için tıklayınız.