Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

 

Türk Eczacıları Birliği 44. Dönem Merkez Heyeti bünyesinde çalışmalarını yürüten Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Kadın Hakları Çalışma Grubu tarafından, 25.06.2024 tarihinde, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi Toplantısı, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Sibel Zorlu, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Ümit Kayaalp, Türk Eczacıları Birliği Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Ecz. Melek Karaman ve Türk Eczacıları Birliği Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Ecz. Rojda Yılmaz ile, Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Kadın Hakları Çalışma Grubunun katılım sağladığı eğitim; T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Politikaları Daire Başkanı Sayın Ebru Özyiğit,  Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney ve T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Olgun Gündüz’ün açılış konuşmaları ile başladı.

Eğitim toplantısında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Temel Kavramlar, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yasal Mevzuat ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal Hizmetler konularında bilgiler verildi.