SUT Komisyonu Toplantısı

39.Dönemde de faaliyetlerine devam etmekte olan “SUT Komisyonu” 12.02.2014 Çarşamba günü saat 10:30’da Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Ahmet ÖZÇAVUŞOĞLU başkanlığında, SUT Komisyonu üyelerinin tam katılımıyla yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi.

SUT Komisyonu; SGK Provizyon sisteminde artan sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapılması amacıyla, Provizyon sisteminde yaşanan sorunlarla ilgili bir bildirim sistemi kurulması, bu bildirim sistemine gelen şikayetler doğrultusunda raporlar hazırlanması, sorunların çözümü için SGK ile görüşmeler yapılması hususunda faaliyetlerini sürdürecektir.

Bunların yanı sıra, en temel sorun olan Medula kesintileri ile ilgili gelinen sürecin takibi ve hızlandırılması da SUT Komisyonu’nun görevleri arasındadır.

Yaklaşık 4 buçuk saat süren toplantıda SUT Komisyonunun görev ve yetkilerinden, 39. Olağan Büyük Kongre’de alınan kararlar doğrultusunda çizilecek yol haritasından bahsedildi.

Eczacılarımızın en büyük sorunlardan biri olan hatalı reçetelerin kaynağından önlenmesine yönelik, T.C. Sağlık Bakanlığı ile Birliğimiz arasında yapılması planlanan Aile Hekimliği Bilgi Sistemine (AHBS) ve Hastane Bilgi Yönetim Sistemlerine (HBYS), Sağlık Uygulama Tebliği entegrasyonu işlemleri için Bölge Eczacı Odalarından gelen bildirimler doğrultusunda hazırlanan çalışmanın eksiklikleri ve ilave edilmesi gereken hususlar üzerinde tartışıldı.

Ayrıca majistral reçetelerin hazırlanışında yaşanan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak adına, eczanelerce en çok hazırlanan majistral reçetelerin formülasyonları üzerinde konuşuldu.