Sektör Toplantıları Neticesinde Başbakan ve Ekonomi Koordinasyon Kurulunda İlgili Bakanlıklara Gönderilen Mektup Metni Hakkında

39.A.00.4196
27.11.2014

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETÄ°M KURULU BAÅžKANLIÄžINA

Ä°laç dağıtım kanalları ve ilaç ÅŸirketlerinin temsilcileri olan Türkiye Ä°laç Sanayi DerneÄŸi, AraÅŸtırmacı Ä°laç Firmaları DerneÄŸi, Ä°laç Endüstrisi Ä°ÅŸverenler Sendikası, Ecza Depocuları DerneÄŸi ve Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi, Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin çaÄŸrısıyla ilk kez 23.09.2014 tarihinde TEB Merkez Heyeti Binası’nda bir araya geldi.

ÇoÄŸunluÄŸu global bütçeden kaynaklanan sektör sorunlarının tartışıldığı toplantıda, bütçe görüÅŸmelerine yönelik olarak ortak tutum almanın gerekliliÄŸi ve önümüzdeki dönem için bir ortak yol haritası belirlenmesi konuları görüÅŸüldü.

Sektör bileÅŸenleri, 01.10.2014 tarihinde yeniden bir araya gelerek TBMM’de saÄŸlık bütçesinin görüÅŸülmesinin en acil konu olduÄŸu tespitinden hareketle altı kurumun imzacı olduÄŸu ortak bir metin oluÅŸturma kararı aldı.

Sayın BaÅŸbakan ve Ekonomi Koordinasyon Kurulunda ilgili Bakanlıklara gönderilen 18.11.2014 tarihli mektup metni yazımız ekinde yer almakta olup, bilgi edinilmesini saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz. Harun KIZILAY
Genel Sekreter

Mektup metni