Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümünü Kutluyoruz

Çanakkale Savaşı; ülkeleri kurmaya ya da yok etmeye, halkları birbirine düşürmeye çalışan emperyalist güçlere karşı verilen bir bağımsızlık ve mücadele destanı olarak tarihe yazılmıştır. Bu ülke halkının toprağı ve özgürlüğü uğruna verdiği mücadelenin adı olan Çanakkale Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde de bir dönüm noktası olmuştur.

O topraklarda canıyla kanıyla mücadele veren binlerce genç, bizlere çok önemli bir ders vererek, özgür bir ülkede yaşamak için nelerin feda edilebileceğini göstermişti. Bugün Çanakkale Anıtı, yalnızca bizlere değil tüm dünyaya bağımsızlık mücadelesi açısından çok açık bir ders vermektedir.

Çanakkale Savaşları yalnızca Türkiye’yi değil, bir bütün olarak tüm dünyayı derinden etkilemiştir. Dünya paylaşım savaşının yönünü değiştirmiş ve imkansız olanı gerçek kılmıştır. Ülkeler, bu cesur yüreklerin kararlılığı karşısında adeta diz çökerek, bağımsızlığa özlem duyan bir milletin ve Ulu Önder Mustafa Kemal’in askeri dehasını da görmüştür. Bu anlamıyla Kurtuluş Savaşı sürecine de çok önemli etkisi olmuştur.

Bizler bu anlamlı günde; tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nde kararlılıkla, inançla, canı pahasına mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ