Prim Borcu Kesintileri Hakkında

39.A.00.002015-1260
20.03.2015

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 4/b’li (Bağ-Kur) Sigortalıların prime esas kazançlarının yükseltilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumunun geriye dönük incelemelerinin neticesiyle yanlarında çalıştırdıkları işçilerden daha düşük beyanda bulunan Bağ-Kur sigortalılarının primleri yükseltilmiş ve pek çok meslektaşımız da bu durumdan etkilenmiş, ilgili borçlar hesaplarından hiç haber verilmeden tek kalemde kesilmişti. 

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetimiz tarafından T. C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik ile 2 gün önce bir görüşme gerçekleştirilerek kesintilerin iptal edilmesi talebinde bulunulmuştur.

Yapılan görüşmeler neticesinde SGK Başkanlığı tarafından 2013-2014 Eylül ayları arasındaki prim yükseltme farklarının iptal edildiği ve  23 Mart 2015 Pazartesi'den itibaren bu kesintilerin geri ödeneceği bilgisi iletilmiştir.

Buna istinaden meslektaşlarımızın Pazartesi gününden itibaren bağlı oldukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine müracaat ederek, kesinti iadelerinin yapılacağı banka ve hesap bilgilerini iletmeleri gerekmekte olup, bildirim yapmayan meslektaşlarımızın kesinti iadeleri ise Ziraat Bankası aracılığı ile gerçekleştirilecektir.

Bilgilerinizi ve konu ile meslektaşlarımızın bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz. Harun KIZILAY
Genel Sekreter