Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni ve Dünya Eczacılar Günü Resepsiyonu Ankara’da Gerçekleşti

Bilim, Hizmet ve TeÅŸvik Ödülleri Töreni ve Dünya Eczacılar Günü Resepsiyonu Ankara’da GerçekleÅŸti

Uluslararası Eczacılık Federasyonu’nun (FIP) 2009 yılında Ä°stanbul’da düzenlenen kongresinde, “FIP’in kuruluÅŸ tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada, Dünya Eczacılar Günü adıyla kutlanması” önerimiz kabul edilmiÅŸti. Türk Eczacıları BirliÄŸi tarafından 25 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen törende, TEB Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve TeÅŸvik Ödülleri sahiplerine takdim edildi ve törenin ardından verilen resepsiyonda, YaÅŸam Boyu Onur Ödülleri verildi.

Törenin açılış konuÅŸmasında TEB Genel BaÅŸkanı ErdoÄŸan Çolak’ın bilimsel eczacılığa ve eczacılık hizmetlerinin geliÅŸtirilmesine verilen önemi aktarmasının ardından kürsü alan Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu BaÅŸkanı Dr. Hakkı Gürsöz, eczacılık ve ilaç alanındaki çalışmalardan bahsederken, yerli üretime verilen öneme deÄŸindi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Ecz. Öznur Çalık ise yaptığı konuÅŸmada, saÄŸlık alanındaki geliÅŸmeler ve yapılan çalışmalara deÄŸindi.

Ödüllerin sahiplerine takdimi öncesinde, Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi BaÅŸkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, TEB Eczacılık Akademisi Bilim Hizmet ve TeÅŸvik Ödülleri’nin hangi kriterlere göre verildiÄŸini anlatan bir sunum yaptı.

2017 Yılı Bilim, Hizmet ve TeÅŸvik Ödülleri,  Prof.Dr.K.Arzum Erdem Gürsan, Prof.Dr.Ä°.Tayfun Uzbay, Prof.Dr.Ahmet Aydın, Prof.Dr.Ä°lkay ErdoÄŸan Orhan, Prof.Dr.Sevim Rollas, Prof.Dr.Betül Demirci ve Prof.Dr.NurÅŸen BaÅŸaran’dan oluÅŸan jüri tarafından deÄŸerlendirildi.

Bilimsel alanda yaptıkları çalışmalar ve hizmetleri dolayısıyla 2017 Yılı Bilim, Hizmet ve TeÅŸvik Ödüllerine ÅŸu isimler layık görüldü;

TEB Eczacılık Akademisi Bilim Ödülü:

  • Prof. Dr. Åž.Güniz Küçükgüzel (Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya ABD/Ä°STANBUL)

  • Prof Dr.Engin Umut Akkaya (Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü/ANKARA)

TEB Eczacılık Akademisi TeÅŸvik Ödülü:

  • ArÅŸ.Gör.Dr.Fatma Sezer Åženol (Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ABD/ANKARA)

  • Yrd.Doç.Dr.Seda Nur Topkaya ( Ä°zmir Katip Çelebi  Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya ABD/ Ä°ZMÄ°R)

  • Prof.Dr.Yusuf Baran (Abdullah Gül Üniversitesi YaÅŸam ve DoÄŸa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü/KAYSERÄ°)

TEB Eczacılık Akademisi Hizmet Ödülü:

  • Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Törende, Eczacılık Akademisi tarafından, eczacılık bilimine ve akademiye vermiÅŸ oldukları katkı ve hizmetlerden dolayı, Prof.Dr.K.Arzum Erdem Gürsan ve Akademinin geçmiÅŸ dönem baÅŸkanı Prof. Dr. K. Hüsnü Can BaÅŸer’e, Akademi Onur Ödülü takdim edildi.

Ödül töreninin ardından gerçekleÅŸen resepsiyonda, eczacılık mesleÄŸi için yaptıkları çalışmalar ve Türk Eczacıları BirliÄŸinin ve Eczacılık Akademisinin yönetiminde almış oldukları görevler ile mesleÄŸin geliÅŸimine ve ilerlemesine saÄŸladıkları katkılarından dolayı Prof.Dr. Fethi Åžahin, Ecz. Rafet Åžahin, Dr. Ecz. Akın Çubukçu ve Ecz. Sertaç Özmen’e YaÅŸam Boyu Onur Ödülü takdim edildi.