BASIN AÇIKLAMASI

Somut cümleler deÄŸil somut adımlar bekliyoruz!

Basına ve kamuoyuna,

Son dönemlerde yaÅŸanan saÄŸlıkta ÅŸiddet vakalarının olaÄŸan hale geldiÄŸini, giderek kronikleÅŸtiÄŸini üzülerek görüyoruz. Hastasının tedavisine yönelik hassasiyetle ve özverili bir ÅŸekilde tavsiyede bulunan bir hekim, “kendisi ile dalga geçtiÄŸi” bahanesinin arkasına sığınılarak öldürüldü. Dr. Fikret Hacıosman’ın ailesine, yakınlarına ve meslektaÅŸlarına baÅŸsaÄŸlığı diliyor; benzer olayların bir kez daha yaÅŸanmaması adına önlemlerin acilen alınmasını umuyoruz.

SaÄŸlık meslek mensuplarına yönelik ÅŸiddetle ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce Meclis’ten geçirilip caydırıcı önlemlerin alınması noktasında defalarca açıklamalarda bulunduk. Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak somut cümleler deÄŸil somut adımlar atılmasını bekliyoruz.

Ä°nsanı yaÅŸatmak düsturuyla hizmet veren saÄŸlık meslek mensuplarına karşı ÅŸiddetin kabul edilebilir bir yanı yoktur. Günden güne artan ÅŸiddetin önüne bir an önce geçilmelidir. Artık tek bir saÄŸlık çalışanını dahi ÅŸiddete kurban vermek istemiyoruz! SaÄŸlıkta ÅŸiddet son bulsun!

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ