1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun

1 Mayıs; tüm emekçi sınıfların özgür, adil, eşit, demokratik bir dünya taleplerini dile getirdiği birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Bu günü kutlarken yaşamın ve yaşatmanın önemini bilen bir sağlık meslek örgütü olarak 2018 yılında en az 1923 işçi, 2019 yılının ilk 3 ayında ise en az 388 işçi çalışırken hayatını kaybettiğini, önümüzde duran tablonun hiç iç açıcı olmadığını hatırlatmak istiyoruz. Bu tablo özellikle kadın, çocuk ve göçmen/mülteci işçilerin risk altında olduğunu gösteriyor.

Çocuk İşçilikle Mücadele Yılı ilan edilen 2018 yılında 67 çocuk işçinin hayatını kaybettiği, iş cinayetlerinin ve meslek hastalıklarının ciddi artış gösterdiği bir dönemde işçi sağlığına ve iş güvenliğine yönelik tedbirlerin alınması; emek sömürüsüne ve güvencesiz çalışmaya dur diyecek kapsamlı politikalar üretilmesinin elzem olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da yaşanan sorunların ancak emekçilerin ortak mücadelesi ile aşılabileceğini biliyor, eşit, adil, sömürüden uzak bir gelecek idealimizi tekrarlıyor; emeği ile dünü, bugünü ve yarını var eden tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü birlik, mücadele ve dayanışma duygularıyla kutluyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ