Türk Eczacıları Birliği 41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı Samsun’da Devam Ediyor

Türk Eczacıları BirliÄŸi 41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı Samsun’da Devam Ediyor


41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı, 18 Temmuz PerÅŸembe günü Samsun’da baÅŸladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla baÅŸlayan tören, saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı ile devam etti. Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, Milli Mücadele’nin yüzüncü yılı dolayısıyla hazırlanan anı defterini, Türk Eczacıları BirliÄŸi 41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı katılımcıları ve tüm eczacılar adına imzaladı. Çolak, yazısında: “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, KurtuluÅŸ Savaşımızı baÅŸlatan o büyük adımın yüzüncü yılında Samsun’dayız. Bugün, modern Cumhuriyetimizin kurucuları ve KurtuluÅŸ Savaşı kahramanları ile 100 yıl sonra aynı topraÄŸa basmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Eczacılar, dün olduÄŸu gibi bugün ve gelecekte de, toplumumuzun esenliÄŸi ve saÄŸlığı için, sizin izinizde, halkın hizmetindedir” ifadelerine yer verdi.

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Türk Eczacıları BirliÄŸi 6. Bölge Samsun Eczacı Odası yeni hizmet binası açılış töreni gerçekleÅŸtirildi. Açılış törenine; Samsun Valisi Osman Kaymak, Önceki Dönem Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Mehmet Domaç, 19 Mayıs Belediye BaÅŸkanı Osman TopaloÄŸlu, Ä°lkadım Belediye BaÅŸkanı Necattin DemirtaÅŸ, Samsun Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ünal Kaya, Samsun Halk SaÄŸlığı Müdürü Selami Arslan, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan, Yönetici ve Delegeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi BaÅŸkanı ve Yöneticileri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin BaÅŸkan ve Yöneticileri katıldı.

Samsun Eczacı Odası BaÅŸkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, yaptığı konuÅŸmada, “Bu yıl, KurtuluÅŸ meÅŸalesinin yakıldığı, bağımsızlık mücadelesinde ilk adımların atıldığı 19 Mayıs 1919’un yüzüncü yılını kutluyoruz. Bu anlamlı yılda, bölgelerarası toplantıya, güneÅŸin doÄŸduÄŸu ÅŸehirde, Samsun’da ev sahipliÄŸi yapmaktan ve Eczacı Odamızın yeni hizmet binasının açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz” sözlerine yer verdi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, yaptığı konuÅŸmada Samsun Eczacı Odası’nın ilk kurulan Odalardan birisi olduÄŸunu, köklü bir geçmiÅŸe sahip olduÄŸunu ifade etti ve geçmiÅŸten günümüze yetiÅŸtirmiÅŸ olduÄŸu kadrolarıyla eczacılık mesleÄŸine yaptığı katkılardan bahsetti.

Samsun Valisi Osman Kaymak, konuÅŸmasında Türk Eczacıları BirliÄŸi’ni Samsun’da ağırlıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Milli Mücadele’nin yüzüncü yılı ruhunun herkes tarafından sahiplenilmesi gerektiÄŸini ifade eden Kaymak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Samsun Eczacı Odası yeni hizmet binasının açılışının ardından Türk Eczacıları BirliÄŸi 41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı’nın açılış törenine geçildi.

Toplantının açılış töreninde konuÅŸma gerçekleÅŸtiren 6. Bölge Samsun Eczacı Odası BaÅŸkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, Nutuk’tan alıntı yaparak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “1919 senesi Mayısının 19’uncu günü Samsun’a çıktım” sözlerini hatırlattı. Bölgelerarası toplantıların mesleki ve bölgesel sorunları tartışmak adına önemli platformlar olduÄŸunu kaydeden Karacan, toplantının eczacılık mesleÄŸi ve halk saÄŸlığı adına önemini vurguladı.

41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantısı’nın açılış konuÅŸmasını Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak gerçekleÅŸtirdi. Çolak konuÅŸmasında, “Ülkemize, mesleÄŸimize ve saÄŸlığa dair güncel geliÅŸmeleri masaya yatırdığımız, bilgiyi paylaÅŸarak birbirimizi tamamladığımız ve bu doÄŸrultuda yol haritamızı ÅŸekillendirmeye çalıştığımız için bölgelerarası toplantıların bizler için anlamı büyük. Çünkü bizler birlikte düÅŸünmeye, birlikte geliÅŸmeye, birlikte güçlenmeye inanıyoruz” sözlerine yer verdi.

Açılış töreninde konuÅŸma gerçekleÅŸtiren Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu BaÅŸkan Yardımcısı Dr. Ecz. Harun Kızılay, yerli ilaç vurgusu yaparak ilaçta yerelleÅŸmenin eczacıların görevi, ödevi ve sorumluluÄŸu olduÄŸuna dikkat çekti.

Açılış töreninde, yakın zamanda hayatını kaybeden Diyarbakır Eczacı Odası BaÅŸkanı Ecz. Ferat DeÄŸer anısına hazırlanan belgesel izlendi.

Toplantı, Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in sunumu ile devam etti. Üney, kapsamlı bir sunum gerçekleÅŸtirerek Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin geçtiÄŸimiz altı aylık dönemde yaptığı çalışmalara iliÅŸkin detayları katılımcılarla paylaÅŸtı.

41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı’nın ilk günü, gazeteci yazar Ä°smail Saymaz’ın Atatürk’ün Ä°zinde 100 Yıl isimli programı ile sona erdi.

41. Dönem 3. Bölgelerarası Toplantı’nın ikinci günü, Türk Eczacıları BirliÄŸi Saymanı Ecz. M. Ä°brahim Özkol’un Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Mali Raporunu sunumu ile baÅŸladı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. M. Aylin Yalçınkaya, Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu Raporu’nu katılımcılarla paylaÅŸtı.