41’inci Dönem Merkez Heyeti 8. Başkanlar Danışma Kurulu Ankara’da Gerçekleştirildi

41’inci Dönem Merkez Heyeti 8. BaÅŸkanlar Danışma Kurulu Ankara’da GerçekleÅŸtirildi

Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan ve Yöneticileri, 41’inci Dönem Merkez Heyeti 8. BaÅŸkanlar Danışma Kurulu’nu gerçekleÅŸtirmek üzere 3 Eylül 2019 tarihinde Ankara’da bir araya geldi. Toplantının gündemini; Rekabet Kurumu tarafından Türk Eczacıları BirliÄŸi’ne açılan soruÅŸturma, kan ürünlerinin hastanelerden verilmesi konusunun eczacılık uygulamalarına yansımaları, bazı ilaçların kamu kurum ıskontosunun artırılması ve bazılarının da geri ödeme listesinden çıkartılması konuları oluÅŸturdu.

Toplantının açılış konuÅŸmasını, Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak gerçekleÅŸtirdi. Toplantı, Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in sunumuyla devam etti. Üney, sunumunda toplantı gündeminde yer alan konulara iliÅŸkin verileri katılımcılarla paylaÅŸtı.

Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan ve Yöneticilerinin görüÅŸ ve önerilerini aktarması ile devam eden toplantının sonunda Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan ve Yöneticilerinin katılımı ile “kan ürünleri” konulu basın toplantısı düzenlendi.