8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Bugün, kadınların mücadele, birlik ve dayanışmasının günü. Her türlü olumsuzluğa karşı kadınların umut ve dayanışmayla harmanladığı mücadele günden güne büyüyor; kadınlar seslerini duyurabilmek, bir kişi daha eksilmemek adına yol yürüyor.

Tüm bunlara rağmen ne yazık ki kadınlar yaşamın her alanında baskıyla karşılaşıyor, saldırıya uğruyor, koruma talepleri yerine getirilmiyor, yaşam tarzlarından dolayı ayrımcılığa maruz kalıyor. 2020 yılının Ocak ayında 27, Şubat ayında ise 22 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bunların birer sayı ve istatistiki veri değil birer can olduğu unutulmamalı ve şiddetle mücadele bu kapsamda yapılmalıdır. Buradan hareketle İstanbul Sözleşmesi ve Kadına yönelik şiddet konusunda kadın örgütlerinin yıllarca süren mücadelesi sonucunda yürürlüğe giren 6284 sayılı Koruma Kanunu etkin şekilde uygulanmalı ve gereken önlemler alınmalıdır.

Kadınları toplumsal hayatın dışına itmeye çalışan, cinsiyetçi ve ayrımcı politikalar ve uygulamalar bir an evvel ortadan kaldırılmalıdır. Kadına yönelik şiddetin her türüne karşı olduğumuzu yineliyor; toplumsal eşitliğin sağlandığı, özgür, eşit, adil yarınlar temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ