COVID – 19 ile Mücadele İş Sağlığı ve Güvenliği Acil Durum Eylem Planı ve Risk Analizi Formu Hakkında

COVID – 19 ile Mücadele Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Acil Durum Eylem Planı ve Risk Analizi Formu Hakkında

42.A.00/2907
29.04.2020
BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETÄ°M KURULU BAÅžKANLIÄžINA


COVID-19 pandemisi ile mücadele sürecinde toplum saÄŸlığının korunması ve saÄŸlık hizmet sunumunun sürekliliÄŸini saÄŸlama sorumluluÄŸunun yanında, meslektaÅŸlarımız, çalışanlarının saÄŸlığını ve iÅŸyerinin güvenliÄŸinin saÄŸlanması ve sürdürülmesi noktasında da büyük bir gayret içerisindedirler ve çok önemli bir sorumluluÄŸu omuzlarında taşımaktadırlar.

Ä°lgili mevzuat gereÄŸi ve ilerleyen süreçte yaÅŸanması muhtemel risklerin azaltılması/bertarafı açısından eczanelerimizde bulunan Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Risk DeÄŸerlendirmelerinin ve Acil Durum Eylem Planlarının pandemi ile mücadele tedbirlerini de içerecek ÅŸekilde güncellenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda FarmaInBox üzerinden eriÅŸime açık olan Eczaneler için Risk DeÄŸerlendirmesi formu COVID-19 pandemisi risklerini içerecek ÅŸekilde güncellenmiÅŸtir. Ayrıca meslektaÅŸlarımızın bir yönlendirme aracı olarak kullanabileceÄŸi taslak "COVID – 19 Hastalığı ile Mücadele Acil Durum Eylem Planı" hazırlanarak FarmaInBox sistemine yüklenmiÅŸtir. Söz konusu taslak acil durum eylem planı ve imza çizelgesi meslektaÅŸlarımızın eczanelerinin mekânsal ve organizasyonel süreçlerini gözden geçirerek gerekli gördükleri deÄŸiÅŸiklikleri yapabilmelerine imkan saÄŸlamak adına Microsoft Word Dosya formatında da ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

"COVID – 19 Hastalığı ile Mücadele Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Eylem Planı"nın

· Eczane özelindeki ihtiyaçlar ve süreçler baÄŸlamında gözden geçirilerek güncellenmesi /düzenlenmesi
· Ä°lgili tüm basamaklar ve iÅŸlemlerde sorumlu kiÅŸi tanımlamalarının netleÅŸtirilmesi,
· Ä°htiyaç duyulan maddeler için açıklama bölümünde detaylara yer verilmesi,
· Acil Durum Eylem Planı ve ilgili diÄŸer konularda personel eÄŸitimleri/bilgilendirmelerinin yapılması
· Tüm eÄŸitim ve takip süreçlerinin imzalı çizelgelerle dokümante edilerek ilgili belgelerin Eczane Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Dosyasında arÅŸivlenmesi gerekmektedir.

Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Acil Durum Eylem Planlarının SaÄŸlık Bakanlığı, ilgili diÄŸer Kurum ve KuruluÅŸları ve BirliÄŸimiz tarafından yapılacak duyuru ve önlemler doÄŸrultusunda belirli dönemlerde güncellemesi, gereken konularda personel bilgilendirmelerinin yapılması ve eylem planının tüm çalışanlar için kolay eriÅŸilebilir bir alanda bulundurulması önemlidir.

Bilgilerinizi ve üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman Üney

Genel Sekreter

Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Acil Durum Eylem Planı için tıklayınız.

Personel EÄŸitimi Katılım Çizelgesi için tıklayınız.