BASIN AÇIKLAMASI

TÜM ECZACI KAMUOYUNA Ä°LAN EDÄ°YORUZ!

Basına ve kamuoyuna,

Biruni Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 12.04.2020 tarihli, 31097 sayılı Resmi Gazete’de yer alan “öÄŸretim elemanı kadrosu” duyurusu, uzun zamandır gündem ettiÄŸimiz bir konudaki vahameti gözler önüne sermiÅŸtir.

Eczacılık meslek biliminin temel derslerinden biri olan Farmakoloji Ana Bilim Dalı için açılan öÄŸretim elemanı kadrosunda aranan ÅŸartta “Biyoloji bölümünden mezun olmak ve alanında doktora eÄŸitimine devam ediyor olmak” yer almaktadır. Söz konusu durum; eczacılık fakültelerinin eczacılık lisans çıkışlı akademisyenlerden arındırılması, bu alanın eczacılık fakültesi mezunlarına kapatılması noktasında endiÅŸelere ve soru iÅŸaretlerine mahal vermiÅŸtir.

Eczacılık fakülteleri eÄŸitiminde temel bir ders olan Farmakoloji, ancak ve ancak eczacılık fakültesi mezunlarının ve bu alanda yüksek lisans/doktora çalışmalarını sürdüren kiÅŸilere açık olmalıdır. Aksi asla kabul edilebilir bir durum deÄŸildir.

BaÅŸta Türkiye’deki eczacılık fakültelerinde görev yapan akademisyenlerimiz olmak üzere tüm meslektaÅŸlarımızı konuya tepki göstermeye ve YÖK’ü ise derhal bu kadroyu iptal etmeye, sonuçlanmış alım iÅŸlemini geri almaya davet ediyoruz.

Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak konunun takipçisi olacağımız gibi aynı zamanda hukuki süreç baÅŸlatacağımızı tüm eczacı kamuoyuna ilan ediyoruz.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ