Uluslararası Hasta Danışmanlığı Yarışmasında Gurur Tablomuz

Uluslararası Hasta Danışmanlığı Yarışmasında Gurur Tablomuz

Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu (IPSF) bünyesinde düzenlenen Hasta Danışmanlığı Yarışması öğrencilerin ve jürinin canlı katılımıyla gerçekleşti. 13 Haziran’da başlayan ve 72 saat süren yarışmanın sonuçları jürinin yaptığı değerlendirmeden sonra 29 Haziran’da açıklandı.

Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu eczacıların kendi toplumlarında oynadığı önemli rolü daha iyi tanımaya yönelik devam eden girişimin bir parçası olarak, Hasta Danışmanlığı Yarışmasını her yıl düzenlemektedir. Bu etkinliğin temel amacı, üyelere danışmanlık becerilerini dostane ve rekabetçi bir ortamda iyileştirme ve sergileme fırsatı sunmanın yanında eczacıların yetkinliklerini artırmada fırsat sunmaktadır.

Hasta Danışmanlığı Yarışması (PCE), eczane danışmanlık becerilerinin önemini göstermeyi, eczacıların kamu eğitimcisi olarak farkındalığını artırmayı ve gelecekteki eczacıların iletişim becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

İki turdan oluşan ve dili İngilizce olan yarışmanın ilk turunda, katılımcılar 72 saat içerisinde toplam dört adet vakayı cevaplayarak ikinci tura geçebilmek üzere rekabet etti.

Avrupa bölgesinden yüzlerce kişi arasından seçilen üç finalistten ikisi Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu’ndan oldu. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinden Mustafa Selami Abacıoğlu ve Sümeyye Kavak finalist olmaya hak kazandılar, kendilerini tebrik ediyoruz.

11 Temmuz 2020 tarihinde sonuçları açıklanacak olan finale katılacak Gençlik Komisyonu üyelerimize başarılar diliyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ