DR. ECZ. HARUN KIZILAY’IN TİTCK BAŞKANLIĞI’NA ATANDIKTAN KISA BİR SÜRE SONRA ESKİ GÖREVİNE İADESİNİ ŞAŞKINLIK VE ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUZ

DR. ECZ. HARUN KIZILAY’IN TÄ°TCK BAÅžKANLIÄžI’NA ATANDIKTAN KISA BÄ°R SÜRE SONRA ESKÄ° GÖREVÄ°NE Ä°ADESÄ°NÄ° ÅžAÅžKINLIK VE ÜZÜNTÜYLE KARÅžILIYORUZ

Basına ve kamuoyuna,

21 Temmuz’da Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu BaÅŸkanlığı’na atanmış, BirliÄŸimizin  eski Genel Sekreteri, kıymetli meslektaşımız Dr. Ecz. Harun Kızılay’ın dün itibariyle yeniden Kurum BaÅŸkan Yardımcılığı görevine döndürülmesini ÅŸaÅŸkınlık ve üzüntüyle öÄŸrenmiÅŸ bulunuyoruz.

Daha 15 gün önce göreve baÅŸlatılmış meslektaşımızın birden bire eski görevine döndürülmüÅŸ olmasının eczacılık camiası açısından izaha muhtaç bir karar olduÄŸu gibi böylesi bir tutumun devlet ciddiyeti ile de baÄŸdaÅŸmadığı kanaatindeyiz. Kurumlar elbette kiÅŸilere baÄŸlı deÄŸildir ancak kurumların; geleneklere, teamüllere, prosedürlere ve liyakate göre yürümesi de esastır. Bunun aksine tutum ve kararlar kurumların itibarını da zafiyete uÄŸratır.

Öte yandan Türk Eczacıları BirliÄŸi ve eczacı odaları olarak yıllardır Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun başında bir eczacının bulunması gerektiÄŸini ve Kurumun adında muhakkak eczacılık ibaresinin yer alması gerektiÄŸini savunuyoruz. Bir kez daha ifade etmek isteriz ki, bizim saÄŸlık alanında paydaşımız olarak gördüÄŸümüz diÄŸer meslek mensuplarıyla hiçbir derdimiz yoktur. Ancak ilaç ve eczacılık politikalarını belirleyen en önemli aktörlerden biri olan Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun başında ilaca dair bütün süreçlerde en yetkin saÄŸlık çalışanı olan eczacıların bulunmasından daha doÄŸal bir olgu yoktur.

MesleÄŸimizin sorunlarının çözümü yahut en azından taleplerimizin daha fazla dikkate alınması açısından nihayet umut verici bir geliÅŸme olarak gördüÄŸümüz Dr. Ecz. Harun Kızılay’ın Kurum BaÅŸkanlığına atanmasından çok kısa bir süre sonra görevinden alınmasının, 40 bin kiÅŸilik eczacılık camiasını rencide edici ve kabul edilemez bir karar olduÄŸunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ