Türk Eczacıları Birliği 42. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı Ankara’da Başladı

Türk Eczacıları BirliÄŸi 42. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı Ankara’da BaÅŸladı


Türk Eczacıları BirliÄŸi 42. Dönem 1. Bölgelerarası Toplantı, 28 AÄŸustos 2020 tarihinde Ankara’da Anıtkabir ziyaretiyle baÅŸladı. Ä°ki gün sürecek toplantının açılış törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ecz. Gamze TaÅŸcıer, Ankara Valisi Vasip Åžahin, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin geçmiÅŸ dönem yöneticileri, Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan, Yönetici ve Delegeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi BaÅŸkan ve Yöneticileri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin BaÅŸkan ve Yöneticileri, eczacılık fakülteleri  dekanları ve öÄŸretim üyeleri katıldı.

Açılış konuÅŸmasını gerçekleÅŸtiren Ankara Eczacı Odası BaÅŸkanı Uzm. Ecz. Taner Ercanlı, yaptığı konuÅŸmada önemli bir toplantıya yıllar sonra ev sahipliÄŸi yapıyor olmanın önemine deÄŸindi. Ercanlı, konuÅŸmasında “GeleceÄŸe dair hedeflerimizi, umutlarımızı ve hayallerimizi dönüÅŸtüren COVID-19 pandemisi baÅŸta olmak üzere politik, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan oldukça zor bir yıl yaÅŸamamızdan ötürü bugünkü toplantıya buruk bir havada baÅŸlıyoruz. Bu burukluÄŸun en büyük sebebi, tüm dünyayı derinden sarsan, ağır bir salgının yedi meslektaÅŸlarımızı ve iki eczane çalışanımızı aramızdan almasıdır. Sizlerin huzurunda hayatını kaybeden meslektaÅŸlarımız Ecz. Ä°hsan Giray, Ecz. Himmet TaÅŸtan KardaÅŸlar, Ecz. Ä°smail DurmuÅŸ, Ecz. Merih Yalçınöz, Ecz. Süreyya Zıpkınkurt, Ecz. Lütfü Polat, Ecz. AyÅŸegül ÖÄŸüt ile eczane çalışanlarımız Ekrem Özdemir ve Rıdvan Dolan'ı saygıyla anıyor, tüm camiamıza bir kez daha baÅŸsaÄŸlığı diliyorum” sözlerine yer verdi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, konuÅŸmasına pandemi koÅŸullarında özveri göstererek toplantıya ev sahipliÄŸi yapan Ankara Eczacı Odası’na teÅŸekkür ederek baÅŸladı.  Eczacıların pandemi sürecinde ön saflarda mücadele yürüterek, önemli bir kamu saÄŸlık hizmeti görevi üstlendiÄŸini ifade eden Çolak, “Hem saÄŸlık sisteminin yükünü hafifletmede hem de hastalardaki bulaÅŸ riskini azaltmada gözardı edilemeyecek bir iÅŸlev gördük. Bu süreçte eczanelerin halka en yakın, halkın en kolay ulaÅŸabildiÄŸi birinci basamak saÄŸlık kuruluÅŸları; eczacıların da halkın en yakın saÄŸlık ve ilaç danışmanı olduÄŸu bir kez daha net ÅŸekilde görüldüÄŸü düÅŸüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

Eczacıların kamu hizmeti yaptıklarını vurgulayan Ankara Valisi Vasip Åžahin, “SaÄŸlık hizmetinin önemli bir parçasının eczacılar olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Kamuya ve vatandaÅŸa birlikte hizmet verdiÄŸimiz paydaÅŸlarımıza, pandemide gösterdikleri çabalar için teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ecz. Gamze TaÅŸcıer, yaptığı konuÅŸmada “MeslektaÅŸlarımız, pandemi sürecinde Türkiye’nin her yerinde, en ön safta ailelerinden, kendi saÄŸlıklarından feragat ederek çok büyük bir mücadele verdiler. Bu mesleÄŸin mensubu olduÄŸum için gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

Toplantı, Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in sunumu ile devam etti. Üney, yaptığı kapsamlı sunumla Türk Eczacıları BirliÄŸi 42. Dönemi’nin ilk 6 ayında yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaÅŸtı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Saymanı Ecz. Saygın Garğın, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Mali Raporu’nu içeren sunumunu katılımcılarla paylaÅŸtı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. OÄŸuzhan UlutaÅŸ, Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu Raporu'nu katılımcılarla paylaÅŸtı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Åžule RabuÅŸ, “Yeni Bir Pandemiye Hazır mıyız?” baÅŸlıklı sunumuyla dünyadan ve Türkiye’den örnekler sundu ve olası senaryolarda yapılması gerekenler hakkında perspektifler sundu.

Kadın Eczacılar Çalışma Grubu BaÅŸkanı, Türk Eczacıları BirliÄŸi 41. Dönem Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Mine ErdoÄŸan, Kadın Eczacılar Çalışma Grubu’nu anlatan ve bugüne dek yürüttükleri çalışmaları içeren bir sunum yaptı.

Ankara Barosu Ä°nsan Hakları Merkezi BaÅŸkanı Dr. Kerem Altıparmak, meslek örgütlerini içeren bir söyleÅŸi gerçekleÅŸtirdi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Yücel Yenilmez, yaptığı sunumla 27 AÄŸustos 2020 tarihinde gerçekleÅŸtirilen “Pandemiler Çağında Sağlık ve Sağlık Çalışanları: Dersler, Yönelimler, İhtiyaçlar” baÅŸlıklı atölye çalışmasının sonuçlarını katılımcılarla paylaÅŸtı.