Basın Açıklaması

 Biz Uyarmaktan Usandık Onlar Kişiye Özel İlan Açmaktan Usanmadılar!

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin 08.09.2020 Tarihli ve 31238 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ilanı, uzun zamandır karşı çıktığımız bir konuyu yeniden gündeme taşımamıza sebebiyet vermiştir. İlgili ilanda Eczacılık Teknolojisi/ Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı’nda doçentlik için istenen şartlarda “Kimya Bilim Alanında Doçentliğini almış olmak” ibaresi yer almaktadır.

Farmasötik teknoloji, eczacılık meslek biliminin temel derslerinden birisidir. Kimya ile farmasötik teknoloji birbirinden apayrı iki alandır. Dolayısıyla aranan kişi lisansını eczacılık fakültesinde tamamlamış; ilaç, eczacılık ve farmasötik teknoloji alanlarında çalışmalar yapmış birisi olmalıdır. Aksi kişiye özel ilan açmaktan başka bir şey değildir. Bu ilanın bilime, liyakate ve vicdana sığan bir yanı yoktur.

Başta Eczacılık Fakültesi Dekanlar Konseyi olmak üzere eczacılık fakültelerimizde görev yapan eczacılık lisans çıkışlı akademisyenlerimizi, tüm eczacılarımızı konuya tepki göstermeye; YÖK’ü ise gerekeni yapmaya davet ediyoruz.

Konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ