TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ’NDEN YÖK EYLEMİ

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ’NDEN YÖK EYLEMÄ°

Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin çaÄŸrısıyla Türk Eczacıları BirliÄŸi yöneticileri, Türkiye’nin dört bir yanındaki Bölge Eczacı Odası’ndan gelen yöneticiler, eczacılar, eczacılık fakültesi öÄŸrencileri son yıllarda sayıları hızla artan eczacılık fakültelerine karşı seslerini duyurmak amacıyla Ankara’da bir araya gelerek Ulus Atatürk Anıtı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, basın açıklamasına: “Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak bir meslek örgütü olarak neden buradayız? Halkı, kamuyu, eczacıyı koruyan bir yapı olduÄŸumuz için buradayız. Gençlerimizi, eczacılarımızı koruyan bir yapı olarak buradayız. Daha önce YÖK önüne çelenk bırakmayı planlamıştık. Ama Ankara ValiliÄŸi’nden gelen yazıyla ÅŸimdi Ulus Heykeli önündeyiz. Bizim sesimiz, buradan da halka karışır, YÖK'ün içine ulaşır. O yüzden, buradayız. Buradayız çünkü iÅŸsiz ve geleceksiz kalmak istemiyoruz.”

Planlama yapılmadan, altyapı olmadan, bilimsel olmayan, sırf siyasi yaklaşımlarla bazı mesleklerde enflasyon yaratıp, ihtiyaç olan mesleklerde hiçbir ÅŸey yapılmamasını kabul etmediklerini ifade eden Çolak: “En son kurulan eczacılık fakültesi ile eczacılık fakültesi sayısı 57’ye ulaÅŸmış oldu. Biz yıllardır açılan her yeni eczacılık fakültesinde isyanımızı dile getirdik. Ancak sesimize kulaklar, isteklerimize kapılar kapatıldı.  Biz eÄŸitime ya da eÄŸitim olanaklarının artmasına karşı deÄŸiliz. Ancak plansız eÄŸitime karşıyız. GüvencesizliÄŸe karşıyız. Ä°ÅŸsizliÄŸe karşıyız. Plansızlığa, programsızlığa karşıyız. Gençlerimizin geleceÄŸinin çalınmasına karşıyız. Halkın saÄŸlığını savunuyoruz. Eczacının geleceÄŸini savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasında, Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin talepleri de sıralandı. Söz konusu talepler ise ÅŸu ÅŸekilde:

  • ÖÄŸretim elemanı eksik, altyapısı bilimsel çalışma yapmaya uygun olmadığı halde açılmış olan eczacılık fakülteleri derhal kapatılsın.
  • Eczacılık fakültesi açılması ve bu fakültelere kaç kiÅŸi alınacağı ülkenin kaynaklarına, sektörün iÅŸ gücü ihtiyaçlarına göre planlansın. 
  • Yirmi yılda 50 eczacılık fakültesi açtınız. Daha fazla eczacılık fakültesi açmayın. Bu gençleri iÅŸsiz bırakmayın.