42. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı Ankara’da Gerçekleştirildi

42. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı Ankara’da GerçekleÅŸtirildi

Türk Eczacıları BirliÄŸi 42. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı, 1-2 Temmuz 2021 tarihlerinde Ankara’da gerçekleÅŸtirildi. Toplantıya; Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin geçmiÅŸ dönem yöneticileri, Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan, Yönetici ve Delegeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi BaÅŸkan ve Yöneticileri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin BaÅŸkan ve Yöneticileri katılım saÄŸladı.

Açılış konuÅŸmasını gerçekleÅŸtiren Ankara Eczacı Odası BaÅŸkanı Uzm. Ecz. Taner Ercanlı, konuÅŸmasında “Bizler, hem mesleÄŸimizin tarihsel önemi hem de meslek örgütümüzün gücü nedeniyle saÄŸlık sektörünün mihenk taÅŸlarından biriyiz. Daha büyük düÅŸünerek, kalıcı ve uzun vadeli çözüm yöntemlerini hayata geçirme hedefinde olmalıyız. MesleÄŸimizin de meslek örgütümüzün de asıl ihtiyacı ve bizlerden beklentisi budur. Çünkü bizler sorun çözme makamındayız. Dolayısıyla bugün baÅŸlayan toplantıyı mesleki sorunlarımızı masaya yatırmak, çözümler üretmek ve meslek politikalarımıza yön vermek açısından oldukça anlamlı ve deÄŸerli buluyor, bir fırsat olarak deÄŸerlendiriyorum” sözlerine yer verdi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, pandemide toplum eczanelerinin öneminin anlaşıldığına dikkat çekerek: “Toplum eczaneleri, hastalar ve saÄŸlık sistemleri için deÄŸerini kanıtlamıştır ve bu katkıyı, toplumdaki diÄŸer saÄŸlık meslekleri ve saÄŸlayıcıları ile sürdürülebilir iÅŸ birliÄŸi modellerinin bir parçası olarak daha da geniÅŸletmeye hazırdır” ifadelerini kullandı. Çolak, konuÅŸmasını ÅŸu sözlerle tamamladı: “Bizler büyük bir olgunluk ve karşılıklı anlayışla, bu gündemleri tartışmaya, bazı konularda fikir ayrılıklarımızı devam ettirmeye ama bazılarında da uzlaÅŸmaya ve buradan çıktığımızda da yine hep birlikte yol almaya, mesleÄŸimizi ileriye taşıma çabamıza devam edeceÄŸiz. Birlikle kazanacağız”

Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Sait Yücel, yaptığı konuÅŸmada eczacı kooperatiflerinin, pandemide eczacıların yanında olmak ve pandemiden en az ÅŸekilde etkilenmeleri adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yücel, internetten ilaç satışına dikkat çekerek: “Takviye edici gıda ve vitaminler pandemiyle birlikte özellikle internet ortamındaki platformlara kaydı. Medikal ürünler dahil olmak üzere bu alandaki deÄŸerin bizde kalmasını istiyorsak, eczacılar olarak saÄŸlık danışmanlığı rolümüzü vurgulamak istiyorsak bu alanda hamle yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney kapsamlı bir sunum gerçekleÅŸtirerek Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin 1 Temmuz 2020 – 30 Nisan 2021 tarihleri arasındaki çalışmalarına iliÅŸkin detayları katılımcılarla paylaÅŸtı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Saymanı Ecz. Saygın Garğın, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Mali Raporu’nu içeren sunumunu katılımcılarla paylaÅŸtı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. OÄŸuzhan UlutaÅŸ, Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu Raporu'nu katılımcılarla paylaÅŸtı.

Toplantının devam eden süreçlerinde Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan ve Yöneticileri, Türk Eczacıları BirliÄŸi 42. Dönem Merkez Heyeti’nin son dönem yaptığı çalışmalara iliÅŸkin görüÅŸlerini bildirip deÄŸerlendirmede bulundu.

DeÄŸerlendirmelerin ardından Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Çalışma Raporunda aktarılmış olan faaliyetlere ve çalışmalara iliÅŸkin bazı konu baÅŸlıklarında detaylı bilgiler paylaÅŸtı.

Toplantının kapanış konuÅŸmasını Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak gerçekleÅŸtirdi. Çolak, konuÅŸmasında “Siyasi görüÅŸümüz, dünyaya bakışımız farklı olsa da, Türk eczacıları olarak hakikatin yanında birlik olacağız. Çünkü biz birlikle kazandık. Birlikle kazanıyoruz. Ve birlikle kazanacağız” sözlerine yer verdi.