3 – 9 Eylül Halk Sağlığı Haftası: Herkese Sağlık

3 – 9 Eylül Halk SaÄŸlığı Haftası:

Herkese Sağlık

COVID-19 pandemisi, koruyucu saÄŸlık hizmetlerinin, halk saÄŸlığının korunmasının ve geliÅŸtirilmesinin önemini bir kez daha bizlere gösterdi. Bireylerin saÄŸlıklı olmalarının saÄŸlanması ve bunun sürdürülebilir olması, belirli standartları olan bir saÄŸlık yapılanması ile mümkündür. Sosyal devlet anlayışı da bunu gerektirir. Bu yapılanmanın içerisinde de birinci basamak saÄŸlık hizmetleri önemli bir yer tutmaktadır.

Biz eczacılar, birinci basamak saÄŸlık hizmeti veren saÄŸlık kuruluÅŸları olan eczanelerimizde; hastalıklardan korunma, hastalıkların doÄŸru yönetimini saÄŸlama, saÄŸlıklı yaÅŸam alışkanlıklarına teÅŸvik etme, hasta güvenliÄŸini saÄŸlama gibi konularda görevimizi yürütüyoruz. Nitekim 2019 yılında, Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin ev sahipliÄŸinde “Birinci Basamak SaÄŸlık Hizmeti Sunumu: Eczacılıkta GeleceÄŸe DoÄŸru Hamle” temasıyla Ankara’da gerçekleÅŸtirilen, dünyanın her yerinden eczacıyı bir araya getiren Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) Avrupa Bölgesel Konferansı’nın sonunda Birinci Basamak SaÄŸlık Hizmetleri Ankara Taahhüdü imzalandı. Ve o taahhüt ile evrensel saÄŸlık sigortasına ve kimseyi geride bırakmadan herkes için saÄŸlık ve esenlik hedefine eczacılar olarak birlikte ulaÅŸmak için bir nevi söz verilmiÅŸ oldu.

Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak 65 yıldır “hastaya ve kamuya ilaç olmak” ÅŸiarıyla hareket ediyor, halk saÄŸlığını önceleyen politikalar ile yol yürüyor, toplumu bilinçlendirmek adına her türlü çabayı gösteriyoruz. Halk SaÄŸlığı Haftası sebebiyle bir kez daha aşı reddinin toplum saÄŸlığını tehdit ettiÄŸini hatırlatıyor, tüm vatandaÅŸlarımızı aşıya güvenmeye davet ediyoruz.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ