25 EYLÜL DÜNYA ECZACILAR GÜNÜ KUTLU OLSUN SAĞLIĞINIZ İÇİN ECZACINIZA GÜVENİN

25 EYLÜL DÜNYA ECZACILAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

SAĞLIĞINIZ İÇİN ECZACINIZA GÜVENİN

25 Eylül, biz eczacılar için önemli bir tarih. 12 yıl önce, 2009 yılında, Türk Eczacıları Birliği olarak Dünya Eczacılık Kongresi’ne ev sahipliği yapmıştık. O gün, orada Uluslararası Eczacılık Federasyonu’nun kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada “Dünya Eczacılar Günü” olarak kutlanması önerimiz kabul edilmişti. O günden bu yana 25 Eylül, tüm dünyadaki tüm meslektaşlarımız için Dünya Eczacılar Günü olarak kutlanmaktadır.

Sağlık vazgeçilmez bir haktır. Biz eczacılar halkın sağlığı için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarıyız. Olağan durumlarda olduğu gibi pandemi gibi olağandışı durumlarda da yaşatmak için mücadele ettik. Ve bizler yaşatma mücadelesinde 59 meslektaşımızı kaybettik. 

Tüm dünyada pandemi ile mücadelede hayatını kaybeden meslektaşlarımızı bir kez daha anıyor, ailelerine sabır diliyoruz. Vatandaşlarımıza sağlıkları, doğru ve güvenilir bilgi için eczacılarına güvenmeleri çağrısını bir kez daha yineliyoruz. Yaşamı ve yaşatmayı savunmaya devam edeceğimizi ifade ederken tüm meslektaşlarımızın 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü’nü kutluyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ