Türk Eczacıları Birliği 43. Olağan Büyük Kongresi Hakkında

Türk Eczacıları Birliği 43. Olağan Büyük Kongresi Hakkında

Türk Eczacıları Birliği 43. Olağan Büyük Kongresi 11-14 Kasım 2021 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti.

Kongre, 11 Kasım 2021 tarihinde Anıtkabir ziyareti ile başladı. Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Büyük Kongre Delegeleri ile Bölge Eczacı Odası Başkan ve Yöneticilerinin katılımıyla Aslanlı Yol’da başlayan tören; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılmasının ardından Anıtkabir Özel Defteri’nin imzalanması ile devam etti.

 

Türk Eczacıları Birliği 43. Olağan Büyük Kongresi’nin açılış törenine; AK Parti MKYK Üyesi Ecz. Öznur Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Ecz. Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel,Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Nevin Taşlıçay, Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Gaye Usluer, siyasi partilerin temsilcileri, eczacılık fakültelerinin dekanları ve öğretim görevlileri, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Büyük Kongre Delegeleri, Bölge Eczacı Odası Başkan ve Yöneticileri, Birim Eczacı Kooperatiflerinin Başkan ve Yöneticileri, sendika, meslek örgütü, sivil toplum kuruluşlarından ve ilaç sanayinden temsilciler katıldı.

 










Büyük Kongre Başkanlık Divanı oluşturuldu

Kura yöntemiyle Tasnif Kurulu’nun belirlenmesinin ardından yapılan oylama ile Büyük Kongre Başkanlık Divanı belirlendi. Büyük Kongre gündeminin belirlenmesinin ardından Büyük Kongre Bütçe ve Hesap Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Dilek ve Öneriler Komisyonu üyeleri seçildi.

 

Divan aşağıdaki isimlerden oluştu:

Divan Başkanı Ecz. M.Şerif Boyacı

Başkan Vekili Ecz. M. Salih Tangör

Yazman Ecz. Pervin Bulut

Yazman Ecz. Tülay Işık

Yazman Ecz. Özgül Dündar Berk

43. Olağan Büyük Kongre, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in sunumu ile devam etti. Kapsamlı bir sunum gerçekleştiren Üney, Türk Eczacıları Birliği’nin 42. Dönem çalışmalarına ilişkin detayları katılımcılarla paylaştı.

Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. Saygın Garğın, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Mali Raporu’nu içeren sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Oğuzhan Ulutaş, Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Raporu'nu katılımcılarla paylaştı.

Sunumların ardından, Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Başkanı Ecz.Tuna Çelik, Gençlik Komisyonu çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

Türk Eczacıları Birliği 43. Olağan Büyük Kongre Delegelerinin görüşlerini aktarması ile 3 gün süren Kongre, 14 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen seçimler ile son buldu.

43. Dönem Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu görev dağılımı yapıldı

43. Dönem Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu görev dağılımı, 18 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantı ile yapıldı. Divan Başkanı Ecz. M. Şerif Boyacı, Divan Başkan Vekili Ecz. M. Salih Tangör, Yazman Ecz. Tülay Işık, Yazman Ecz. Pervin Bulut ve Yazman Ecz. Özgül Dündar Berk’in de katılımı ile gerçekleştirilen toplantıdaki görev dağılımı şu şekilde gerçekleştirildi:

Merkez Heyeti

Ecz. Arman Üney                             Başkan

Ecz. İhsan Orkun Yılmaz                   II. Başkan

Ecz. Saygın Garğın                           Genel Sekreter

Uzm. Ecz. Tahir Özelçi                      Sayman

Ecz. Cenk Kes                                  Merkez Heyeti Üyesi

Prof. Dr. İsmail Tayfun Uzbay            Merkez Heyeti Üyesi

Ecz. Birgül Nasırlıoğlu Kara               Merkez Heyeti Üyesi

Ecz. Ali Erdem                                 Merkez Heyeti Üyesi

Ecz. Osman Özdemir                        Merkez Heyeti Üyesi

Ecz. Uğur Elik                                  Merkez Heyeti Üyesi

Ecz. Fehmi Onur Özgüven                 Merkez Heyeti Üyesi                                        

Denetleme Kurulu

Ecz. Oğuzhan Ulutaş                        Denetleme Kurulu Başkanı

Ecz. Zeynep Sönmez                        Denetleme Kurulu Üyesi

Ecz. Ümit Kayaalp                            Denetleme Kurulu Üyesi