KOSGEB Başkanı Sayın Hasan Basri Kurt’u Ziyaret

KOSGEB BaÅŸkanı Sayın Hasan Basri Kurt’u Ziyaret

Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları BirliÄŸi II. BaÅŸkanı Ecz.Ä°hsan Orkun Yılmaz, Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz.Saygın Garğın, 11.01.2022 tarihinde (bugün) KOSGEB BaÅŸkanı Sayın Hasan Basri Kurt’u ziyaret ederek bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdiler.


GörüÅŸmede, eczacı istihdamına yönelik olarak, serbest eczane eczacılarımıza KOSGEB aracılığıyla saÄŸlanan nitelikli eleman desteÄŸinin devam ettirilmesi, eczacıların da hızlı destek programında yer alması ve yeni destek paketlerinin de oluÅŸturulması taleplerimiz iletildi.


KOSGEB BaÅŸkanı, taleplerimizle ilgili olarak, nitelikli eleman desteÄŸinin sürdürülmesi ile ilgili talebimizin deÄŸerlendirilmekte olduÄŸunu; pandemiden etkilenen mikro ve küçük iÅŸletmelere yönelik istihdam odaklı baÅŸlatılan hızlı destek programından eczacıların da faydalanabileceÄŸini belirtti.


Sayın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından yapılan açıklamalarda da yer alan, Mikro ve Küçük Ä°ÅŸletmelere Hızlı Destek Programı’nın istihdama yönelik olan yeni fazında; “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü” ve “BaÅŸvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması” ÅŸartı ile; ilave yeni personel başına 100 bin TL geri ödemeli destek verileceÄŸini; bu program ile genç, yeni mezun ve kadın istihdamına öncelik verildiÄŸini ve mikro iÅŸletmelerin 2, küçük iÅŸletmelerin de 5 personele kadar destek alabileceÄŸini ifade etti.


KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirme broÅŸürü ektedir.


Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.


TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

BroÅŸüre ulaÅŸmak için tıklayınız.