TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ’NDEN UKRAYNA’YA TIBBİ MALZEME YARDIMI

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ’NDEN UKRAYNA’YA TIBBÄ° MALZEME YARDIMI

PARAMEDÄ°K ACÄ°L MÜDAHALE ÇANTALARI KIZILAY’A TESLÄ°M EDÄ°LDÄ°

Türk Eczacıları BirliÄŸi, insani yardım talebinde bulunan Ukrayna’ya Kızılay aracılığıyla destek verdi. Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin organizasyonuyla bir araya getirilen ve saÄŸlık profesyonellerinin kullanacağı paramedik acil müdahale çantaları, Etimesgut Kızılay YerleÅŸkesi’ne teslim edildi.

TEB BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney, TEB Genel Sekreteri Ecz. Saygın Garğın ile Kızılay Genel Müdürü Dr. Ä°brahim Altan ve Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük’ün katıldığı teslim töreninde konuÅŸan Kızılay Genel Müdürü Dr. Altan, Ukrayna’ya ilk günden itibaren insani yardım gönderdiklerini vurguladı. Savaşın devam etmesiyle birlikte baÅŸka saÄŸlık ihtiyaçlarının da ortaya çıktığını dile getiren Altan, “Bu talepler karşısında biz de Türk Eczacıları BirliÄŸi’ne baÅŸvurduk. SaÄŸ olsun onlar da bütün krizlerde hep yanımızdalar hep bizi destekliyorlar, bugün de bize destek oldular” dedi.

Ukrayna’da bir insanlık sınavı verildiÄŸine dikkat çeken TEB BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney de yaÅŸanan bu olumsuz süreçte Ukrayna halkının yanında olduklarını dile getirdi. Üney daha sonra ÅŸunları söyledi:

“Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak Türkiye’deki eczacıların katkılarını Ukrayna’ya göndermek istedik. Bugün bir paramedik acil müdahale çantası ile baÅŸlangıcı yaptık. Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak bu tip olaylarda Türk Kızılayımızla, SaÄŸlık Bakanlığımızla birlikte yapılan organizasyonlarda sıkıntıda olan insanların yanında olmaya çalıştık. Bu süreçten sonra da kendilerinin bize iletmiÅŸ olduÄŸu ilaç ihtiyaçlarının toplanması için de baÅŸlangıcı yaptık. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Türk Kızılayımız ve SaÄŸlık Bakanlığımız vesilesiyle ilgili yerlere ulaÅŸmasını saÄŸlayacağız.”